Egyedülálló védelem Novell fájlszerverekre a Kaspersky Labstől

forrás Prim Online, 2004. október 26. 12:10
A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat, bemutatta a Kaspersky Anti-Virus 5.5 for Novell NetWare kereskedelmi verzióját. A megoldás a Novell NetWare rendszerű fájlszervereket védi a rosszindulatú kódoktól, és egyedülálló módon kezeli a szerver védelmét.
A Kaspersky Anti-Virus 5.5 for Novell NetWare a vírusvédelmi funkciókhoz feladatok létrehozását teszi lehetővé. A rendszergazda a feladatok létrehozásakor meghatározhatja, hogy hol, milyen objektumtípusokat ellenőrizzen a program, milyen műveletet hajtson végre a gyanús és fertőzött objektumokon, ezenkívül létrehozhat terjesztési listákat, és megadhatja a naplózandó információkat. Ez a módszer jelentősen leegyszerűsíti a rendszer konfigurálását és felügyeletét, emellett optimális vírusvédelmet biztosít.

A termék vírusvédelmi motorja egy védett címtartományban futva ellenőrzi a fájlok fertőzöttségét, ezért a szerver a vírusvédelmi funkció megzavarása esetén is tovább működik. Ennek köszönhetően mind a vírusvédelmi megoldásnak, mind a szervernek javul a teljesítménye.

Ha a Kaspersky Anti-Virus for Novell NetWare-t többprocesszoros rendszeren futtatják, lehetőség van egy időben több vírusvédelmi folyamat elindítására. Ezzel növelhető a feldolgozás sebessége, és kiegyenlíthető a szerver terhelése.

Az 5.5 verzió a továbbfejlesztett felügyeleti eszközökben különbözik a termék korábbi változataitól: az új verzió felügyeleti eszközök széles skáláját kínálja. Az adminisztrációs funkciók a Novell NetWare szabványos felügyeleti felülete, a ConsoleOne mellett új, webes felületen is elérhetők. A webes felügyelet majdnem teljesen azonos a ConsoleOne használatával. A munkaállomásokon nem szükséges a Novell Client szolgáltatás alkalmazásának telepítése, ezért a rendszergazdák feladata is egyszerűsödik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50