Intel, Clearwire: közös fejlesztések WIMAX-ra

forrás Prim Online, 2004. október 26. 12:39
Az Intel és a Clearwire, Craig McCaw vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó vállalata bejelentették, hogy közösen fejlesztenek és alkalmaznak vezeték nélküli szélessávú képességeket, a WiMAX hálózatok felhasználásával.
Az együttműködés részeként a Clearwire WiMAX hálózatokat kíván telepíteni a NextNet Wireless (a Clearwire egy leányvállalata) által nyújtott vezeték nélküli szélessávú berendezés használatával, mely a jövő Intel szilíciumos termékeit foglalja magában. A Clearwire-rel közös fejlesztési szerződés elsősorban az olyan jövőbeni termékekre vonatkozik, amelyek támogatják a hamarosan bemutatásra kerülő IEEE 802.16e szabványt WiMAX megoldások számára, amelyeket elsősorban infrastrukturális berendezésekben és notebook-okban találhatók. A WiMAX egy olyan fejlődő vezeték nélküli szabvány, amely nagysebességű szélessávú csatlakozást biztosít mind a fix, mind a mobil vezeték nélküli hálózatok számára.

A megegyezés emellett kitér egy jelentős befektetésre is, amelyet az Intel Capital, az Intel stratégiai befektetési programja eszközölne a Clearwire vállalatban. Az Intel Capital stratégiája szerint USD 150 milliót invesztál a vezeték nélküli technológiába, amely segítséget nyújtana a nagysebességű vezeték nélküli hálózatok elterjedésének felgyorsításában világszerte.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50