Mobilhálózati antivírus-szolgáltatás

forrás Prim Online, 2004. október 27. 16:08
Az F-Secure és az Elisa finn telekommunikációs cég megállapodást írt alá, melynek értelmében az Elisa a világ mobilszolgáltatói közül elsőként kínál vezeték nélküli vírusvédelmi szolgáltatásokat. A szolgáltatás alapja az F-Secure Mobile Anti-Virus szolgáltatása.
Az új szolgáltatás az első kereskedelmi mobil vírusvédelmi szolgáltatás, melyet mobiltelefon-szolgáltatón keresztül kínálnak. Az Elisa intelligens telefon felhasználói a vírusvédelmi klienst vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, közvetlenül a telefonkészülékükre tölthetik le. Az egy hónapos tesztidőszakban ingyenesen próbálhatják ki a vírusvédelmet, a tesztidőszak végeztével pedig megvásárolhatják a további szolgáltatást. A szolgáltatás ellenértékét az előfizető a telefonszámlán keresztül egyenlíti ki.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus valós idejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál, amelyek a szabadalmaztatott SMS frissítési mechanizmusra és HTTPS kapcsolatra épülnek.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus szolgáltatás október 28-tól elérhető az Elisa felhasználók számára az Elisa WAP szolgáltatáson keresztül. Kezdetben a szolgáltatást a Nokia 3650, 3660, N-Gage, 6600, 7610 és 6670 intelligens telefonok felhasználói vehetik igénybe. A későbbiekben a szolgáltatás támogatni fog más intelligens telefonokat, valamint új elosztási és számlázási modelleket is.
Kulcsszavak: mobil security F-Secure

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14