Első évfordulóját ünnepli a Microsoft az Exchange Server 2003

forrás Prim Online, 2004. november 3. 08:24
„Az elmúlt egy év sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Exchange Server 2003-ból 55 százalékkal több licencet értékesítettünk, mint az Exchange előző verziójából ugyanennyi idő alatt” - mondta Dave Thompson, az Exchange Server termékcsoport igazgatója. „A termék értékesítése már eddig is felülmúlta várakozásainkat, de a számos továbbfejlesztésre alapozva hosszú távon is sikert jósolunk az Exchange e verziójának.”
A Microsoft a közeljövőben továbbfejleszti az Exchange Server 2003-hoz kapcsolódó eszközöket és technológiákat, melynek révén egyszerűbb lesz az Exchange felügyelete, a spamszűrés, valamint az Exchange-környezetek „egészségi” állapotának elemzése. A beruházás része az Exchange Server 2003 Service Pack 1, az Intelligent Message Filter, a Exchange Server Best Practices Analyzer, valamint az Exchange Server 2003 ActiveSync protokoll licencének átadása a palmOne Inc. nevű mobileszköz-fejlesztő cégnek.

A „The Radicati Group” által, 175 000 partner részvételével végzett felmérés szerint a telepített Exchange Server 2003 rendszerek száma a következő évben csaknem 300 százalékkal fog nőni szerte a világon, és 2005 végére meg fogja előzni az összes többi Exchange Server-verziót.

„A hazai licenceladások száma a nemzetközi trendeknek megfelelően alakul, a termék hazai sikerét az mutatja a legjobban, hogy nagyvállalati ügyfeleink zöme már elindította az Exchange Server 2003-ra való áttérés folyamatát, és vannak, akiknél ez már le is zárult.” - mondta Papp István a Microsoft Magyarország termékmenedzsere. „A 2003-as változat kedveltsége véleményünk szerint három fő tényezőnek köszönhető: a kiemelten biztonságos kommunikációs platformnak, a továbbfejlesztett spamszűrőnek, és a költséghatékonyságnak, mely minden vállalatnál nagyon fontos szempont.”

Egyszerű felügyelet az ügyfeleknek, lehetőségek a partnereknek

Az Exchange Server 2003 egyszerűbbé teszi az üzenetkezelő rendszerek felügyeletét, így az informatikai szakemberek növelni tudják hatékonyságukat. A partnerek minden korábbinál jobb támogatást biztosítanak az Exchange Server 2003-hoz. A Microsoft rendszerintegrátorokból, viszonteladókból álló partneri hálózata olyan kiegészítő szolgáltatásokat és alkalmazásokat - vírusellenőrző, a spamszűrő, az archiváló, a mentési és az adattárolási megoldásokat - nyújt, amelyekkel kiszélesíthető az Exchange Serverrel elérhető előnyök köre.

Nagy igény a továbbképzésekre


Tavaly világszerte 31000 informatikai szakértő vett részt a több mint 100-féle Microsoft Exchange Server 2003 tanfolyamon, gyakorlati foglakozáson és szemináriumon. A Microsoft és partnerei rugalmas továbbképzési lehetőségeket is biztosítanak, például eLearning tanfolyamokat az Exchange Server 5.5-ről való átállás, valamint az Exchange Server 2003 bevezetése és felügyelete témakörében.

Hazánkban is több ezer informatikai és üzemletetési szakember vett részt az ingyenesen megrendezett TechNet eseménysorozaton, ahol az Exchange Server 2003 is többször napirendre került. Hasonlóan népszerűek voltak az előadásokhoz kapcsolódó laborgyakorlatok, ahol a részvevők a gyakorlatban is megismerkedhettek az egyes termékek használatával.

Az Exchange Server 2003 bemutatása

A Microsoft Exchange Server 2003 a Windows Server 2003-mal és a Microsoft Office Outlook 2003-mal együttműködve kategóriavezető szolgáltatásokat nyújt az elektronikus levelezés és a csoportmunka terén. Ezeket kivételes biztonság és megbízhatóság jellemzi, valamint könnyen hozzáférhetők, így a fokozódik a vállalati döntéshozatal hatékonysága, javulnak a versengés feltételei. Az Exchange Server 2003 része a Windows Server Rendszernek, a Microsoft átfogó, integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúrájának, amelynek segítségével egyszerűbben lehet agilis üzleti megoldásokat kifejleszteni, bevezetni és üzemeltetni. Az Exchange Server 2003 kulcsszerepet tölt be a Microsoft Office Rendszerben is, az infomunkások munkakörülményeinek továbbfejlesztése terén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50