Viruslist.com: megújult online vírusinformációs központ

forrás Prim Online, 2004. november 15. 16:01
A Kaspersky Labs bemutatta a Viruslist.com online vírusinformációs központ új verzióját. Az új Viruslist.com célja, hogy ellássa az internetfelhasználókat a biztonságos szörfözéshez szükséges információkkal. A weboldal új megjelenéssel, új szerkezettel, valamint számos hasznos és érdekes új funkcióval rendelkezik.
Az Viruslist.com az internetfelhasználókra manapság leselkedő legfontosabb fenyegetéstípusok szerint három részre oszlik: vírusok, hackerek és spam rovatra. Minden rovat tartalmaz elemzéseket, információkat és híreket. Az internetes biztonságban járatlan olvasók számára kislexikon is készült.

A készítők az oldal egyik legnépszerűbb részét, a Kaspersky Virus Encyclopediat is frissítették és átdolgozták. Az online Encyclopedia mostantól a Kaspersky Labs termékek által észlelt összes vírusról tartalmaz rövid hivatkozást vagy részletes leírást. A Virus Labs vezető elemzői újracsoportosították a rosszindulatú programokat, így az oldal információi összhangban vannak a Kaspersky Anti-Virus adatbázisokkal, azaz a vírusvilág aktuális helyzetét mutatják.

A Virus Encyclopedia a kezdő és tapasztalt felhasználóknak egyaránt információval szolgál a rosszindulatú programok fajtáiról, tartalmazza a számítógépvírusok történetét, és részletesen elmondja, hogy mi a teendő fertőzés esetén. A kártékony kódok napjainkban tapasztalható folyamatos fejlődése miatt ezt a rovatot a jövőben rendszeresen frissíteni fogják az oldal szerkesztői.

A Viruslist.com egy új kereső funkcióval is rendelkezik, melynek segítségével a látogatók rákereshetnek a Kaspersky Labs vagy más nagyobb gyártók által használt víruselnevezésekre. Ezzel a szolgáltatással igyekeznek a készítők feloldani azt a problémát, hogy a vírusvédelmi vállalatok különböző neveket adnak az egyes vírusoknak.

Az új Viruslist.com a Kaspersky Virus Labs működésébe is bepillantást enged olvasóinak az Analysts's Diary, a vezető vírus- és fenyegetéselemzők által szerkesztett weblog megjelentetésével. A weblog írói közül, például Eugene Kaspersky, Costin Raiu és David Emm kommentálják az új fenyegetéseket és trendeket. A weboldalon örömmel fogadják a látogatók hozzászólásait, és a kérdéseket szintén az elemzők válaszolják meg.

A számos igényt kiszolgáló RSS csatornák lehetőséget nyújtnak az olvasóknak és webhely-tulajdonosoknak, hogy a számukra érdekes, új információkat, híreket, új vírusleírásokat, vírusriasztásokat valós időben töltsék le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50