Nagyobb rugalmasság a biztonsági házirendek betartatásában

forrás Prim Online, 2004. november 17. 14:55
A Trend Micro bejelentette a Network VirusWall 2500 és 300 bevezetését. Az új termékek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a hálózati biztonsági házirendek betartatásában – globális, elosztott vállalati környezetekben vagy egyedi, kulcsfontosságú eszközök esetében – és kiküszöbölik a hálózati férgek káros hatásait.
A 2004 elején bejelentett Trend Micro Network VirusWall 1200 lehetővé teszi a hálózati biztonsági rendszergazdák számára a hálózati férgek megállítását, valamint a sebezhető hálózati szakaszok és a hálózathoz kapcsolódó nem megfelelő eszközök felismerését és elkülönítését, ezáltal segítve a fertőzések belső gócpontjainak megsemmisítését.

A Network VirusWall 2500 a Network VirusWall 1200-ra épül, és lehetővé teszi a biztonsági rendszergazdák számára, hogy több hálózati szegmenst és kulcsfontosságú szervert tegyenek biztonságossá egyetlen alkalmazás segítségével. A Gigabit Ethernet támogatás rugalmasságot biztosít a biztonsági rendszergazdák számára napjaink legújabb szélessávú hálózati infrastruktúrájának védelméhez. A Network VirusWall 2500 nagyobb áteresztőképességet és teljesítményt nyújt, és egyetlen készülék bevezetésével felhasználók ezreinek kezelését teszi lehetővé, így ideális a nagy, összetett szervezetek számára.

A Network VirusWall 300-at arra tervezték, hogy segítsen a biztonsági rendszergazdáknak az olyan létfontosságú eszközök (például a pénzkiadó automaták vagy az önkiszolgáló kioszkok) védelmében, amelyeket nem mindig egyszerű megvédeni a hagyományos szoftver- vagy szerver-alapú vírusvédelmi megoldások segítségével. Az ilyen eszközökhöz történő jogosulatlan hozzáférés megakadályozásához a Network VirusWall 300 kétirányú biztonsági falat hoz létre, amely megakadályozza, hogy az ügyfelek számára rendelkezésre álló gépek megfertőzzék akár a belső, akár a külső hálózatokat, amelyekhez kapcsolódnak.

A hálózati férgek, azaz az önmagukat futtató kártékony kódok, amelyek a rendszer hiányosságait kihasználva hálózati csatornákon keresztül terjednek (végfelhasználói beavatkozás nélkül), egyre nagyobb fenyegetést jelentettek a termelékenységre és az üzletmenet folytonosságára az elmúlt évben. Az olyan fenyegetések, mint a „Nachi” és a „Sasser” még a vezető bankok és légitársaságok pénzkiadó automatáinak és önkiszolgáló kioszkjainak működését is lehetetlenné tették. A Trend Micro becslése szerint jelenleg több mint 1000 ismert hálózati féreg, variáns és biztonsági rést kihasználó kód létezik.

A Network VirusWall 2500 és a Network VirusWall 300 (angol felhasználói felülettel) 2004. negyedik negyedévében lesz elérhető.
Kulcsszavak: security Trend Micro

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36