Oki betétdíjas rendszer: színes festékkazetták és fényhengerek becserélése

Kovács Attila, 2004. november 30. 18:56
Az Oki Systems (Magyarorsazág) Kft. ma arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy november 25. óta típustól függően nettó 500-2000 forintos kedvezménnyel vásárolhat színes festékporos kazettát illetve színes fényhengert az a felhasználó, aki Oki LED-nyomtatójának kiürült, illetve használt színes kellékét visszaviszi a kijelölt kereskedőkhöz. Ezzel a lépéssel az Oki Kft. a régióban elsőként hazánkban terjeszti ki környezetvédelmi politikájának ezt az elemét.
Az üres színes festékkazettákért, illetve használt fényhengerekért járó kedvezmény pénzre nem váltható; a rendszer betétdíjként működik, így minden egyes új kellékanyag árába egy használt példány becserélési ára számolható el. Az Oki a betétdíjas rendszer mellett, a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva, bármilyen egyéb elhasznált saját gyártású kellékanyagot is visszavesz. A kezdményezéshez az Oki partnerkereskedői csatlakozhatnak, számuk jelenleg 30 és folyamatosan növekszik.

„A visszagyűjtési rendszert hosszú távra tervezzük, és nagyon örülnénk, ha a környezetvédelem érdekében minél több vásárlónk élne ezzel a lehetőséggel. Az Európai Unióban a festékkazetták és hengerek visszagyűjtési aránya 10 százalék körüli. Látva azonban a szelektív hulladékgyűjtéshez és más környezetvédelmi projekthez való nagyon pozitív hazai hozzáállást, bízunk benne, hogy ennél jóval magasabb arányról számolhatunk majd be” - nyilatkozta Érdi-Krausz Gábor, az Oki Sytems (Magyarország) ügyvezető igazgatója.

„A visszagyűjtésnek a környezetvédelmi haszna mellett van egy márkavédelmi természetű hozadéka is: mivel cégünk kellékanyagait több országban is hamisították - szórványosan Magyarországon is rábukkantunk hamisított Oki kellékanyagokra -, úgy látjuk, hogy a piac mérete hazánkban elérte azt a kritikus határt, hogy az eredetiséget és a vásárlók bizalmát így is érdemes védeni” - tette hozzá Berényi Róbert, az Oki kereskedelmi igazgatója.

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55