PIXMA iP8500: Professzionális fotónyomtatás A4-es méretben

forrás Prim Online, 2004. december 17. 20:28
A Canon újabb modellel bővítette a PIXMA-családot. A 8 tintával dolgozó PIXMA iP8500 minden tekintetben a professzionális fotónyomtatók közé sorolható: felbontása 4800x2400 dpi, a ChromaPLUS technológia további vörös és zöld tintákat alkalmaz a vibráló, telt színek érdekében.
A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiát használó nyomtatófejekkel kombinálva (amelyek folyamatosan képesek 2 pikoliteres tintacseppeket előállítani) az új PIXMA nyomtató páratlan minőségű professzionális fotónyomatok előállítására képes, s mindezt rekordidő alatt - egy A4-es fotó kinyomtatása mindössze 34 mp-et vesz igénybe. Az iP8500 fejlett papírkezeléssel rendelkezik és sajátja a Canon különálló tintatartály technológiája is, emellett támogatja a közvetlen fotónyomtatást napjaink PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépeiből és digitális videokameráiból.

Páratlan fotóminőség…

Egy speciális eljárás - a FINE - formájában, a Canon a saját, a szilícium-chipek gyártásánál alkalmazott technológiáját adaptálta, így a nyomtatófejek olyan kis tűréshatárokkal és olyan fokú precizitással készülhetnek, ami megközelíti az integrált áramkörökét. A PIXMA nyomtatókban található FINE nyomtatófejek olyan páratlan sebességgel, megbízhatósággal, egyenletességgel és pontossággal képesek a mikroszkópikus méretű tintacseppeket a papírra juttatni, ami nem lehetséges a hagyományos, több alkatrészből összeszerelt nyomtatófejekkel. Az iP8500 FINE nyomtatófeje 6144 Micro-Nozzles fúvókával rendelkezik, amelyek elképesztő mennyiségű, 147 millió 2 pikoliteres tintacseppet képesek egy másodperc alatt a papírra juttatni. Ennek eredményeként kevesebb idő alatt több tinta kerül a papírra nagyobb pontossággal, ami páratlan tisztaságú, kontrasztú, színvisszaadású, egyenletesen árnyalt, szemcsézettségtől mentes nyomatokat eredményez.

A Canon ChromaPLUS technológiája 8 különböző színű tintát használ: cián, magenta, sárga, világos cián, világos magenta, fekete, vörös és zöld. A Canon festék alapú tintái az egyes fotónyomtatókban alkalmazott egyhangú és fénytelen pigment alapú tintákkal összehasonlítva élénkebb színű, kisebb szemcsézettségű és nagyobb kontrasztú fotónyomatokat biztosítanak. A nagy telítettségű vörös és zöld szín bevezetése kiterjeszti az ábrázolható színteret a sárga-vörös és sárga-zöld tartományban. A színtelítettség a felső vörös tartományban 60%-al javult (egy 6 tintás fotónyomtatóhoz viszonyítva), így sokkal közelebb került a diafilmek színkarakterisztikájához.

…. és páratlan sebesség

A személyi fotólaborként használható készülék elképesztő sebességgel produkál professzionális minőségű, szegély nélküli nyomatokat, kényelmes csatlakoztathatóság mellett. Egy A4-es fénykép elkészítése mindössze 34 mp-ig tart, egy 10x15 cm-es fotó kinyomtatása 21 mp-et vesz igénybe; szegély nélküli nyomatok készíthetők továbbá hitelkártya, 13x18 cm-es és A4 méretben. A hagyományos dokumentumok nyomtatása is nagy sebességgel történik: 17 lap/perc (monokróm), 15 lap/perc (színes).

A nyomtató támogatja a gyártóktól független PictBridge szabványt. Napjaink legtöbb digitális fényképezőgépe és digitális videokamerája PictBridge kompatibilis, így az ezekben tárolt képek közvetlen kábeles kapcsolaton keresztül, PC közbeiktatása nélkül nyomtathatók ki az iP8500-al. A piacon az iP8500 az egyetlen tintasugaras nyomtató, amely nagy sebességű USB 2.0 porttal rendelkezik. Erre amiatt van szükség, hogy a nagy felbontású színes képeket olyan sebességgel lehessen továbbítani, ami elegendő ahhoz, hogy a nyomtatómű folyamatosan dolgozhasson.

A nyomtató fotólabor képességeit hatékony szoftverek teszik teljessé, az EasyPhotoPrint és a PhotoRecord az iP8500 tulajdonosa számára lehetővé teszi egyedi nyomatok, albumok és egyebek egyszerű, gyors elkészítését.

Formatervezés felsőfokon

Az új PIXMA sorozat meghatározó jellemzője, a gyökeresen új, futurisztikus megjelenést kölcsönző design, ami a Canon azon felismerését jelzi, hogy a felhasználók egyre inkább olyan eszközöket részesítenek előnyben, amelyek esztétika és funkcionalitás terén egyaránt kiemelkedők. Az iP8500 letisztult vonalakkal rendelkező, csillogó burkolata egyértelmű elszakadást jelent a hagyományos „szürke doboz” designtól.

Az elhelyezés szabadsága

A PIXMA sorozat tagjainál a tervezés egyik vezérelve volt az elhelyezés szabadságának maximálisra növelése. Amellett, hogy a készülékek megjelenési stílusa illeszkedik az otthoni környezethez, a piacon egyedül a PIXMA készülékek rendelkeznek a hagyományos lapadagoló („J” alakú papírút) mellett papírkazettával is („U” alakú papírút), ami lehetővé teszi a tárolásukat illetve használatukat például polcon vagy más szűk helyen. A 2 utas papíradagolás lehetővé teszi továbbá, hogy a nyomtatóban egyszerre legyen normál és fotópapír, így mindkét fajta dokumentum leállás és papírcsere nélkül nyomtatható. Először a nyomtatók tervezésének történetében úgy került teljes integrálásra a 2 utas papíradagolás, az automatikus kétoldalas nyomtatás és a CD-R/DVD nyomtatás, hogy az nem ment a megjelenés rovására.

Különálló tintatartály technológia


Minden tinta átlátszó, külön cserélhető tartályban található. A pazarlás elkerülése érdekében csak azt a tartályt kell kicserélni, amelyikből kifogyott a tinta. Ha valamelyik tintából már kevés van, akkor a meghajtó program egy figyelmeztető ablakban értesíti a felhasználót, ha pedig már túl kevés a tinta egy oldal befejezéséhez, akkor a készülék nem fog neki a kinyomtatásának.

Minőségi szoftverek a minőségi nyomatokért


Az iP8500-hoz az alábbi programokat mellékelik:

Easy-PhotoPrint - lehetővé teszi képek kinyomtatását három egyszerű lépésben. Különböző opciókkal segít, pl. a média kiválasztása, skálázás. Olyan funkciókat tartalmaz, mint például a Face Sharpening (arckép élesítése), ami a nem fókuszban lévő arcokat teszi élesebbé a képen, a Red-Eye Correction (vörös-szem effektus korrekció) és a Digital Face Smoothing (digitális arcsimítás), ami a ráncokat teszi kevésbé láthatóvá. Továbbá gond nélkül együttműködik az EOS-1D sorozatú fényképezőgépekhez mellékelt Digital Photo Professional alkalmazással. A fényképezőgép által a legjobb, RAW minőségben elmentett, képeket az EasyPhotoPrint közvetlenül képes fogadni. Ezek a képek a fényképezőgépen beállított színtérnek megfelelő, eredeti színinformációkat tartalmazzák, ami a lehető legjobb minőségű végeredményhez vezet.
Easy-WebPrint - az Explorer eszközsorába költözik be, és megszünteti a weboldalak nyomtatásával járó vesződséget. Időt, tintát és papírt takarít meg a kimenet megfelelő skálázásával, megszüntetve azt az általános problémát, hogy nyomtatáskor gyakran lemarad a weblapok jobb oldala.
Canon PhotoRecord - végigvezeti a felhasználót egy személyes fotóalbum kinyomtatásához szükséges lépéseken, illetve segítséget nyújt a Canon új, kétoldalas médiájának használatához.
CD-LabelPrint - a nyomtatható CD és DVD lemezekre kerülő anyagok egyszerű elkészítéséhez és kinyomtatásához.

Canon sajtóanyag
Kulcsszavak: fotó printer Canon

irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Windows csak frissen jó

A magyar internetező nők 34%-a, a férfiaknak pedig 21%-a nem frissíti a Windowst, mert nem ért hozzá, nem érdekli, vagy saját a bevallása szerint nincs rá lehetősége. Ők azok, akik hiába használnak vírusirtót, előbb-utóbb megfertőzik számítógépüket.

2011. május 11. 13:47

Vízjelet könnyen - Easy Watermark Studio

A legtöbb ember ingyenes szoftverek hátulütőjeként szokott találkozni a vízjelek okozta védelemmel, ám amikor neki is ilyen megoldásra lenne szüksége, akkor természetesen csak trial verziók dobnak ki az internetes keresők. Alternatív megoldásként felmerülhet egy képszerkesztő használata is, de sokkal jobban járunk, ha az erre kitalált célszoftvernél maradunk, főleg ha olyan ingyenes megoldások állnak rendelkezésre, mint az Easy Watermark Studio.

2011. február 14. 09:03

Hirdetőtábla 56 iPad-ből

7 sorban soronként nyolc iPad-et építettek be abba az óriási iPhone-ba, amely jelenleg Londonban a St. Pancras pályaudvaron áll hirdetőtáblaként, és momentán az új Guardian of Light játékot promotálja Lara Crofttal.

2010. december 22. 18:19

OKI: jönnek a B2000-esek

Az OKI Printing Solutions szeptemberben vezeti be a B2000-es sorozatot, amellyel a megbízható és minőségi fekete-fehér nyomtatás mostantól bárki számára elérhető lesz. Az új irodai gépet elsősorban sok nyomtatásra és összetett feladatok megoldására tervezték.

2007. szeptember 10. 19:08

Csúcstartó OKI B6500 monokróm nyomtatók

Július végétől nálunk is elérhető az OKI legújabb, B6500-as jelzésű nyomtatócsaládja. Az akár 30 fős munkacsoportokat is megbízhatóan kiszolgálni képes monokróm printercsalád 10 oldallal veri a vezető konkurens gyártó hasonló termékét 43 oldal/perc teljesítményével. Az első nyomtatott oldal elkészültére pedig csupán 8 másodpercet kell várni.

2007. július 24. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55