Az Oracle eltávolítja a PeopleSoft vezetőségét

Kiss Ádám Zoltán, 2005. január 3. 23:16
A PeopleSoft felvásárlása után az Oracle megkezdte a vállalat vezetésének lecserélését, ez korántsem meglepő lépés, mivel a vezetőség a részvényesek álláspontjának megváltozása után is kitartott Oracle-ellenes nézetei mellett.
Az első távozók között van a PeolpleSoft két társelnöke és pénzügyi igazgatója is. A rivális szoftvercég irányítása végsőkig kitartott felvásárlást ellenző nézetei mellet, még akkor is, mikor a részvényesek többsége már feladta ellenkezését, így könnyen érthető, hogy személyük szálkát jelent az Oracle szemében. Phillip Wilmington társelnök, illetve Kevin Parker társelnök és pénzügyi igazgató azonnali hatállyal került elbocsátásra. Helyükre az Oracle Safra Catz és Charles Phillips társelnököket nevezte ki, a pénzügyi igazgatói posztot ezentúl külön személy, Harry You fogja betölteni. Ezzel az Oracle gyakorlatilag átveszi az irányítást, és saját vezetőit ülteti az immáron tulajdonába került vállalat élére. A 43 éves Catz és a 45 éves Phillips az Oracle társelnökei 2004 januárja óta, míg You 2004 júliusa óta az Oracle pénzügyi igazgatója.

Mint ismeretes, az Oracle 18 hónapon át próbálta megvenni a PeopleSoftot, majd kijelentve, hogy több ajánlatot nem tesz, még egy utolsó 10,3 milliárd dolláros árat hajlandó volt megajánlani, mire a vonakodó részvényesek is beadták a derekukat.
Kulcsszavak: PeopleSoft Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36