Új Novell portál Stockholm tanárai és diákjai számára

forrás Prim Online, 2005. január 10. 09:41
Stockholm városa egy portál létrehozásáról döntött, amely áthidalja a tanárok és diákok közötti kommunikációs szakadékot, és az összes személyazonossági adatot egy helyre integrálja. A Novell személyazonosság-kezelési és portálmegoldása egy globális címtárba szinkronizálja és integrálja a személyazonossági adatokat, így egyetlen forrásból biztosítja a felhasználói személyazonossághoz kapcsolódó információkat.
Az új oktatási portál elektronikus levelezéshez és megosztott oktatási forrásokhoz – például enciklopédiákhoz – biztosít hozzáférést. Az alkalmazások portálba integrálásával a tanárok és diákok bármilyen számítógépről biztonságosan érhetik el az erőforrásokat, a hozzáférés nem korlátozódik az iskolai munkaállomásokra.

Stockholm városa egy nagysebességű optikai hálózaton keresztül biztosítja polgárai megfelelő kapcsolatát és a közöttük folyó szabad információáramlást. Ennek ellenére eddig a rendszer nehezen tudta összekapcsolni a tanárokat és diákokat, mert a személyazonosság információkat különböző forrásokban, elszórtan tárolták. Egy nyilvános címtárban szerepeltek a polgárok és diákok adatai, és egy biztonságosabb adminisztratív címtár tárolta a tanárok és egyéb alkalmazottak adatait. Ez nehézségeket okozott a tanárok és diákok közötti kommunikációban és a dokumentumok megosztásában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50