A Samsung memóriachipeket szállít a Sony PSP-hez

Milkovits Gábor, 2005. január 13. 21:38
A Samsung Electronics bejelentette, hogy memóriachipeket szállít a Sony legújabb hordozható játékkonzoljához, a Play Station Portable-hez.
A Sony szempontjából azért előnyös az üzlet, mert hozzásegítheti ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt minél többet adhasson el a készülékből. A PSP december 12-én került a japán üzletekbe, ahol 2004 végéig mintegy 510 ezer darabot értékesítettek belőle. A Sony március elején tervezi Európában és Amerikában piacra dobni a terméket, a hónap végéig pedig el szeretné érni a 3 milliós eladott mennyiséget. Ehhez azonban mindenképpen szüksége lesz a Samsung memórialapkáira – a koreai cég bejelentése előtt ugyanis, éppen ezek hiánya miatt, kétségesnek tűnt a célkitűzés magvalósíthatósága.

A Samsung illetékese elmondta, hogy a Play Station Portable hordozható játékkonzolhoz szánt integrált memóriachip 64 MB-os, és egy 256 megabites NAND flashmemória-modult, valamint egy nagysebességű DDR DRAM lapkát tartalmaz. A koreai elektronikai óriás reményei szerint a PSP népszerűsége kiterjesztheti a memórialapkák piacát a mobiltelefonok mellet más hordozható eszközökre is. A Samsung jelenleg a világ vezető memóriachip-gyártója.
Kulcsszavak: konzol Sony Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36