Hivatalosan november elején startol a Sony PS3

Milkovits Gábor, 2006. március 15. 20:04
A sajtóban hónapok egy ideje már folyó találgatások után a Sony hivatalosan bejelentette, hogy tavasz helyett november első felében dobja piacra világszerte a PlayStation 3 játékkonzolt.
Ken Kutaragi, a Sony illetékese elmondta, hogy a halasztásra amiatt került sor, mert a cég mindenképpen szeretné az összes elérhető technikai újítást alkalmazni a készüléken. Az idén tavaszi startot úgy időzítették, hogy ehhez 2005. augusztus végére szükség lett volna az összes technológia szabványügyi eljárásának lezárására, ám időközben további módosítások mellett döntöttek. A premierre egyébként a módosított bejelentés értelmében Japánban, Európában és Észak-Amerikában szinte teljesen egy időben kerül majd sor. A közel féléves csúszás további előnyhöz juttathatja a Microsoftot, amely már tavaly november óta jelen van a piacon következő generációs Xbox 360 konzoljával. Ráadásul őszre elvileg már a jóval olcsóbbnak ígérkező Nintendo Revolution is kapható lesz. Az elemzők és a sajtó nagy része egy ideje már számított a halasztásra, és az utóbbi hónapokban a Sony részéről is a tavaszi időpont helyett leginkább csak 2006-ot emlegettek. Többen ugyanakkor megkönnyebbülésüket fejezték ki amiatt, hogy a PlayStation 3 végül is az év végi bevásárló szezonra a boltokban lesz: egyes elemzők ugyanis a késedelem miatt csak 2007-es startot jósoltak.

Kutaragi a bejelentéssel együtt megerősítette, hogy a PS3 kétrétegű, 50 GB-os Bluray optikai lemezeket használ majd, Gigabit Ethernet adapterrel is el lesz látva, és megismételte azt is, hogy kompatibilis lesz a régebbi PS1 és PS2 játékokkal. Elmondta még, hogy legalábbis egyes verziók 60 GB-os merevlemezes meghajtóval is fel lesznek szerelve. A Sony játék-alkalmazásokért felelős alelnöke egy játékfejlesztőknek tartott tájékoztatón jelentette be a halasztást, ahol egyúttal elnézést is kért, amiért nem tájékoztatták hamarabb az érintetteket.
Kulcsszavak: konzol Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50