Az S-LCD Koreában létesíti a világ legnagyobb LCD központját

forrás Prim Online, 2006. július 18. 19:02
A Samsung Electronics és a Sony által létrehozott S-LCD Corporation vegyes vállalat, valamint a koreai Chungcheongnam-do tartomány a mai napon 1,9 milliárd dolláros befektetésről szóló memorandumot írt alá egy a Crystal Valleyben létesítendő komplexum kapcsán.
A szerződés alapján az S-LCD 2007 végére 1,9 milliárd amerikai dollár befektetését vállalja a nyolcadik generációs LCD-gyártósor megépítésére. A beruházók 2008-ra az éves eladást 2200 milliárd KRW-ra (dél-koreai von) tervezik, és céljuk, hogy a tangjeongi Crystal Valleyt a világ legnagyobb LCD központjává fejlesszék.

Az S-LCD új befektetése hozzájárul a koreai display-üzletág fejlődéséhez, amely a Chungcheongnam-do tartomány négy stratégiai iparága közül az egyik pillért képezi. Az új központ várhatóan több mint 1000 ember számára kínál munkalehetőséget a régióban.

A helyi kormány a beruházást különféle ösztönzésekkel támogatja. Egy új, négysávos út is épül a tangjeongi komplexum és Asan városa között, valamint egy nyolcsávos autópálya építése is tervben van. Továbbá a helyi kormány egy 3700 apartmanból álló tömböt építtet és a környezetvédelem érdekében is tesznek lépéseket. Ezen felül különféle lépések történnek annak érdekében is, hogy tovább javítsák a helyi oktatás színvonalát.

A tartományi kormány tisztviselője elmondta: "A teljes tangjeongi Crystal Valley komplexum a megállapodások szerint, 2015-re készül el. Addigra az éves eladás 30 milliárd dollár lesz 24 milliárd dolláros éves exporttal, valamint 50 000 embert foglalkoztató munkahelyekkel. A komplexum 860 milliárd KRW nemzeti adóval és 150 milliárd KRW helyi adóval járul hozzá az állami jövedelemhez. Ezek a projektek a jövőben is élénken folytatódnak majd."

Kép: Chungcheongnam-do tartományi kormányzója, Lee Wan Koo; Asan város polgármestere, Kang Hee-bok; S-LCD vezérigazgatója, Chang Wonkie és Hitomi Masatoshi pénzügyi igazgató együtt jelentették be a memorandum részleteit, amely alapján az S-LCD új befektetéseket és a helyi kormány által támogatott infrastruktúrát biztosít.
Kulcsszavak: S-LCD Sony Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50