Új Panda GateDefender 8000 sorozat: vállalatok védelme a kéretlen reklámüzenetek ellen

forrás Prim Online, 2005. január 16. 16:13
Spamszűrő modulja négy ellenőrző motort tartalmaz, magas szintű taníthatósága és a rendszergazda által meghatározott szabályokkal hatékonyan blokkolja a kéretlen üzeneteket, még mielőtt a hálózatba jutnának.
Panda GateDefender 8000 sorozat, a Panda Software olyan biztonsági eszközök új sorozata, melyek frontvonali védelmet biztosítanak az internetes fenyegetések ellen, magába foglalva egy nagy teljesítményű és hatékony spam szűrő modult, mellyel elkerülheti, hogy a felhasználók postafiókja kéretlen üzenetekkel telítődjön.

A spamek egyre növekvő fenyegetést jelentenek a cégek számára, ami anyagilag is kihat rájuk. A Spam Filter Software Review szerint 2002-ben, csak az Egyesült Államokban a nem kívánatos üzenetek a cégek 9 billió dollárjába kerültek. Sőt mi több, 2003-ban az e-mailek 40%-a spam volt és minden felhasználó éves szinten átlagosan 2200 kéretlen reklámüzenetet kapott.

A Panda GateDefender 8000 sorozat spam szűrő modulja könnyen és gyorsan, néhány perc alatt feltelepíthető. Onnantól kezdve a Panda GateDefender 8000 sorozat átvizsgál minden SMTP, POP3 és IMAP4 forgalmat a hálózatban, felismerve a kéretlen üzeneteket a rendszergazda által meghatározott szabályok alapján. Sőt mi több, az állandó frissítéseknek köszönhetően ezt automatikusan hajtja végre. A spamszűrő modul magas szinten tanítható, így képes megtanulni azonosítani a spamüzeneteket.

A spamszűrő modul lehetővé teszi a rendszergazdának, hogy egy tiltó listát (Blacklist) állítson össze a nem kívánt üzenetek blokkolására a feladó e-mail címe, domain-je vagy IP címe alapján. Ugyan így, engedélyező listát (White list) is össze lehet állítani az olyan üzenetek meghatározásához, melyeket nem szükséges a spam szűrő modulnak átvizsgálni.

Négy spamszűrő ellenőrző motor

Az új Panda GateDefender 8000 sorozat automatikusan felismeri a spamet négy különböző ellenőrző motor használatával. Minden üzenet keresztülmegy mindegyiken, jelentősen megnövelve a vizsgálat megbízhatóságát. Ezek a motorok több módszerrel dolgoznak (szabályok, heurisztika, Bayesian, listák, tanítás stb.) több mint 300 000 algoritmussal, mely minimumra csökkenti a vakriasztásokat.

A következő ellenőrző motorokat tartalmazza a Panda GateDefender spam szűrő modulja:

SpamBulk: Összehasonlítja az üzeneteket a korábban tömegesen kiküldött, ismert spam üzenetek belső listájával.

SpamReput: Ellenőrzi, hogy a feladó rajta van-e az ismert spam küldők belső listáján.

SpamContent: Ellenőrzi az üzenet tartalmát, ellenőrizve a stílust, a kivitelezést, a nyelvet és a szöveget, felbontva a legkisebb darabokra, hogy felismerje a kulcs szavakat még akkor is, ha a szavak nincsenek pontosan összeillesztve.

SpamTricks: Ellenőrzi, hogy az üzenetek tartalmazzák-e a spam küldők által rendszerint használt technikai trükköket. Hasonlóképpen felismeri a "phishing"-ként ismert tisztességtelen spam-et, amivel az üzenetek úgy tűnnek, mintha egy ismert vállalattól küldték volna és megpróbálja rávenni a felhasználókat, hogy adják meg személyes adataikat.

Ezek a motorok folyamatosan fejlődnek az új Panda GateDefender termékek önképzési képességének és a frissítéseknek köszönhetően. Ezek az eszközök másfél óránként a Panda Software szerveréhez csatlakoznak és ellenőrzik, kell-e frissíteni a spam felismerő szabályokat. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Panda GateDefender 8000 sorozat kiválóan veszi fel a harcot a nem kívánt e-mailek ellen.

Amikor a Panda GateDefender az üzenetet spamnek minősítette, különböző műveleteket lehet végrehajtani: törölni, továbbítani egy postafiókba, ahol átmenetileg raktározhatóak a spamek, vagy megváltoztatni a tárgyat, hogy a végfelhasználót figyelmeztetni lehessen arra, hogy ez egy spam.

Kiemelkedő teljesítmény a nem kívánt e-mailek ellen

A szerverekre tervezett új sorozatnak kiemelkedő a teljesítménye a spam-ek elleni harcban, optimalizálva a hálózati erőforrást. Ellenőrző képessége modellenként eltérő: a Panda GateDefender 8050 5 MB-t képes megszűrni másodpercenként és 120 000 üzenetet óránként, viszont a Panda GateDefender 8100 14 MB-t képes megszűrni másodpercenként és 300 000 üzenetet óránként, a Panda GateDefender 8200 pedig 600 000 üzenetet óránként és 30 MB-t másodpercenként.

Az új Panda GateDefenderek spam szűrő modulja lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy ellenőrizze a spam védelem tevékenységét egy vezérlő konzolon keresztül, ami biztonságosan hozzáférhető HTTPS-n keresztül. Ez azt jelenti, hogy az eszköz bármely Internet kapcsolattal rendelkező munkaállomásról irányítható. Az eszközök részletes riportot biztosítanak, így a rendszergazdák valós idejű információt kaphatnak a spam védelem státuszáról. A riportok egyénre szabhatók és exportálhatók úgy, hogy az adatokat aztán tanulmányozni lehet.

Az új Panda GateDefender 8000 sorozat spam szűrő moduljainak más jelentős előnyei is vannak a vállalatok számára, mit például:

  • Megnövekedett alkalmazott termelékenység, mivel jelentős mennyiségű elvesztegetett idő szabadul fel.
  • Megnövekedett hálózati teljesítmény, mivel csökkenti a levelező szerver terhelését. Ez csökkenti a belső hálózati forgalmat is.
  • Megóvja a vállalat hírnevét, megakadályozva, hogy a spam küldők a vállalat szerverét használják a spam küldéséhez a harmadik félnek.
  • Rapid Return on Investment (ROI), időt takarít meg a rendszergazdák számára, amit az ilyen típusú üzenetek olvasására és törlésére elvesztegetett.

Panda GateDefender 8000 sorozatról


A Panda GateDefender 8000 sorozat biztonsági eszközök új sorozata a vírusok, kéretlen üzenetek és nem kívánatos webtartalom ellen, mely ellenőrzi a hat legelterjedtebb protokollt (HTTP, FTP, SMTP, POP3, IMAP4 és NNTP).

Az új Panda GateDefender 8000 sorozatot a ‘csatlakoztasd és felejtsd el’ szellemben tervezték, ezért gyorsan és egyszerűen lehet feltelepíteni, konfigurálni és üzemeltetni bármely Internet kapcsolattal rendelkező munkaállomásról (a hálózati forgalom újraindítása nélkül).

A hatékony load-balancing rendszernek köszönhetően az új Panda GateDefender 8000 sorozat hozzáigazítja az ellenőrző képességet a hálózati forgalom és kommunikáció típusához.

Panda GateDefender 8000 sorozat magába foglalja a 24h-365d technikai támogatást és 24 órás SOS vírus szolgáltatást is.
Kulcsszavak: Panda Software

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52