Új mobilplatform az Inteltől

forrás Prim Online, 2005. január 19. 13:15
Az Intel ma bemutatta legújabb Intel Centrino mobiltechnológiáját, notebookok számára. Az új mobilplatform számos szórakoztató és üzleti alkalmazást támogató képességgel rendelkezik, a rendkívül gyors grafikától, a gyorsabb válaszadási képességeken át, a magasabb fokú biztonsági beállítások támogatásáig – természetesen olyan fontos jellemzők megtartásával, mint például az integrált vezeték nélküli LAN hozzáférés vagy a hosszabb akkumulátor élettartam.
Az Intel Centrino mobiltechnológia magában foglal egy Intel processzort, lapkakészletet, vezeték nélküli hardver és hálózati kapcsolati szoftvert – mely összetevőket az Intel tervezi, illetve gyártja, több mint tízezer óra tesztidőszak után. A platform új felhasználó- és irodabarát képességei lehetővé teszik az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő laptopok számára, hogy ne csak komputerek és vezeték nélküli kommunikátorok legyenek, de egyben játékkonzolokként, házimoziként, MP3-lejátszóként és fontos üzleti társként is funkcionáljanak –olyan mobil kivitelezésben, amely bárhová elvihető.

A vállalat több mint 150 különböző noteszgép-kivitelre számít, melyek az új Intel Centrino mobiltechnológiára (korábbi kódnevén Sonomára) épülnek majd. A 2004-es év negyedik negyedévében a mobilprocesszorok eladása több mint 20 százalékkal nőtt a harmadik negyedévhez képest (ez messze a leggyorsabban növekvő processzor-szegmens) – a Mercury Research szerint. Az Intel ezzel egyidejűleg rekord mennyiségű mobilprocesszor-szállítást jelentett. A jövő noteszgépei várhatóan teljes kínálatot jelentenek majd a 17-inch széles képernyőjű, Intel High Definition Audio, illetve surround hangzási képességet tartalmazó modellektől, a kisméretű, alacsony energiájú, könnyű számítógépekig. A modellek felhasználói ára valószínűleg 1000 dollárnál kezdődik majd.

Kulcsszavak: notebook processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50