LG Electronics: DVD-felvevő Microsoft-szoftvertechnológiával

forrás Prim Online, 2005. január 21. 20:01
Az LG Electronics bejelentette a világ első olyan digitális képrögzítési (DVR-felvételi) funkciókkal rendelkező DVD-felvevőjét, amely a Microsoft új szoftvertechnológiáját használja. Az LG LRM-519 elnevezésű modellje 2005 őszén kerül kereskedelmi forgalomba.
Az LG LRM-519, amelyet Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője mutatott be a 2005-ös nemzetközi CES rendezvény előestéjén mondott beszédében, magasra teszi a lécet a DVD-felvevők robbanásszerűen növekvő piacán. Ez az első 160 gigabájtos merevlemez-meghajtóval és DVD-felvevővel rendelkező konvergencia-termék, amely elektronikus programvezérlőt (EPG-t) és PC-kapcsolatot használ a Microsoft technológiájának alkalmazásával.

"Most, hogy a digitális konvergencia fogalma egyre hétköznapibbá válik, a Microsoft és az LG technológiájának nagy teljesítményű kombinációja újradefiniálja az írható média fogalmát az otthoni szórakoztatás területén" - mondta Hee-Gook Lee, az LG Electronics műszaki igazgatója.

Az LRM-519 a DVR DVD-felvevővel számos különféle digitális szórakoztatási lehetőséget kínál: kiemelkedő digitális multimédia-élményt és zökkenőmentes kapcsolatot biztosít a Windows XP-re épülő és a Windows XP Media Center Edition 2005-öt futtató PC-khez, lehetőséget ad a zenék, képek és videofilmek lejátszására az otthoni hálózat használatával. Az LG LRM-519 képes MPEG, WMA és WMV, MP3 fájlok, valamint JPEG képek lejátszására és megjelenítésére a tv-n. A támogatott hálózati kapcsolatok a beépített Ethernet és a Wi-Fi (802.11a/g). Ez a vezeték nélküli kapcsolat 4-5-ször gyorsabb, mint a 802.11b, így lehetővé teszi az EPG vezérlőadatok zökkenőmentes, nagysebességű fogadását.

Az LG LRM-519 tartalmazza a Microsoft integrált EPG-szolgáltatását is. Ez a programvezérlő egyesíti a több forrásból származó (kábeltévés, műholdas vagy földi televíziós) csatornák kezelését. A vezérlő lehetővé teszi a kedvenc tévéprogramok kényelmes megkeresését, rögzítését és megtekintését. A belső merevlemez 160 gigabájtja akár 160 óra hagyományos analóg televíziós program tárolását is lehetővé teszi. A DVR használatával a programok a merevlemezről DVD-re (DVD-R/RW, DVD+R/RW, kétrétegű DVD+R) írhatók, tovább növelve az eszköz alkalmazkodóképességét a kedvenc programjukat rögzíteni kívánó felhasználók elvárásaihoz. Az élő tévéadások rögzítésére szolgáló 90 perces átmeneti tároló pedig háromszor nagyobb rugalmasságot kínál más adatforrás megtekintéséhez, mint a többi gyártó termékei. A felhasználók a DVR-rel rögzített tévéprogramokat magukkal vihetik Portable Media Center eszközeiken is.

A termék támogatni fogja a PlaysForSure logo programot is, amelyet azért hoztak létre, hogy segítse a WinXP-s géppel rendelkező vásárlókat az együttműködő eszközök, valamint online zene- és videoáruházak megkeresésében. A logót látva a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy az adott letölthető vagy előfizetéses zenei vagy filmes tartalom működni fog.

Az LG LRM-519 a versenytársakkal összehasonlítva több fontos területen is kiemelkedik. A CPU sokkal jobban hasonlít egy személyi számítógépére, feldolgozási sebessége négy-ötször akkora, mint az összemérhető DVR-termékeké. A termékben található egy 3D "comb" (fésű-) szűrő is, amely a többi DVR-készülékénél sokkal jobb videokép-minőséget eredményez. Egy másik kimagasló funkció az USB eszközökről (hordozható merevlemezről, USB memóriáról vagy kártyaolvasókról) származó adatbevitel, ami tovább bővíti a termék sokoldalúságát. Az USB-s adatbevitel támogatásának jelentősége abban áll, hogy a hordozható merevlemez csatlakoztatásának lehetősége korlátlan tárterületet biztosít a felhasználók multimédiás fájljai számára.

LG 2005 őszén kívánja bemutatni az LG LRM-519-et az Egyesült Államokban.
Kulcsszavak: DVD LG

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36