A Samsung megkezdte szupergyors XDR SDRAM memórialapkái gyártását

Milkovits Gábor, 2005. január 27. 20:57
A Samsung bejelentette, hogy megkezdte a többek között a következő generációs PlayStationbe szánt XDR SDRAM memórialapkáinak sorozatgyártását.
A Rambus által kifejlesztett XDR interfésszel ellátott, 256 megabites lapka a jelenlegi PC-kben található DDR 400-as chipeknél tízszer, az RDRAM megoldásoknál pedig ötször gyorsabb. Az új memóriachipet elsősorban multimédiás eszközökbe és játékgépekbe szánja a Samsung, annál is inkább, mivel az XDR technológia nem igazán népszerű a PC-gyártók körében. A Sonyval például már megállapodtak arról, hogy a PlayStation 3 játékkonzolokba a Samsung XDR SDRAM lapka kerül majd beépítésre, annak ellenére, hogy a PS készülékek memóriachipjeinek beszállítója eddig a Toshiba volt. A Samsungnak egyébként nemrég már sikerült egy hasonló előnyös megállapodást kötnie a Sonyval arról, hogy a hordozható PSP játékgépek NAND flash/DDR DRAM memóriamoduljait szintén a memórialapkák piacát vezető koreai cég fogja szállítani.

A Samsung tervei között szerepel egy 512 megabites XDR SDRAM chip forgalomba hozatala is, még ebben a félévben. Ez utóbbi modell 12,8 GB/s-os adatátviteli sebességre lesz képes.
Kulcsszavak: lapka Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55