Hamarosan itt a BEA WebLogic Platform új verziója, a "Diamond"

forrás Prim Online, 2005. február 9. 10:49
A BEA Systems hamarosan bemutatja WebLogic Platformjának legújabb verzióját, melyben megtalálható majd alkalmazásszerverének, J2EE fejlesztőeszközének és integrációs szoftverének legújabb verziója, valamint egy új termék, a QuickSilver, mely vállalati szolgáltatásokat kezelő Enterprise Service Bus (ESB) és webszolgáltatásokat támogató szoftver - adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.
A Diamond eszközeivel egyszerűbben és hatékonyabban építhetünk majd ki szolgáltatás-orientált infrastruktúrájú vállalati rendszereket. A BEA szerint jelenleg számos olyan kulcsfontosságú kihívás van, mely a szolgáltatás-orientált architektúrák segítségével oldható meg – nyilatkozta Vittorio Viarengo, a BEA termékstratégiáért és termékmenedzsmentért felelős alelnöke a bejelentés kapcsán. Ezek közül kettő emelkedik ki: az igény arra, hogy a rendszerek és az általuk nyújtott szolgáltatások a nap huszonnégy órájában, karbantartási és hibaelhárítási időkiesés nélkül elérhetők legyenek, valamint az az elvárás, hogy egy rendszer valamennyi szolgáltatása beazonosítható, osztályozható és a későbbiekben újra felhasználható legyen.

A BEA átfogóan foglalkozott e kérdésekkel, és a megvalósítás érdekében a WebLogic portál új verziójának valamennyi eszközében új funkciókat vezetett be. Az alkalmazások és szolgáltatások karbantartás miatti leállásainak idejét a WebLogic Server Diamond verziója a beépített klaszter-technológia révén csökkenti. E módszer segítségével, amíg az egyik szervert lecsatolják és frissítik, valamennyi tranzakciót át lehet irányítani a klaszter többi alkalmazásszerverére. Miután a szerver visszakerül a helyére, a tranzakciók automatikusan az elkészült alkalmazásszerverre mutatnak, hogy a többi szerveren is elvégezhessék a frissítést.

Hasonló módon lehet majd az alkalmazásokat is frissíteni, úgy, hogy azok több példányban futnak egymás mellett. Az alkalmazás egyik példánya kezeli a régebbi verziók felé irányuló forgalmat mindaddig, amíg ezek az alkalmazások is frissítésre nem kerülnek. A Diamond-verzióban megjelenő új eszköz, a Quicksilver, a szolgáltatások korszerű kezelésével kapcsolatos kihívásokra kíván választ adni. A BEA szerint az ESB-technológia és a webes szolgáltatások kezelése voltaképpen ugyanannak a problémának két különböző oldalát jelenti, ezért célszerű a két technológiát egy termékben ötvözni.

A Quicksilver támogatja a WS-Reliable Messaging résszabványt, amely biztosítja, hogy az üzenetek valóban a valódi címzetthez jussanak el. A BEA meggyőződése szerint ez a résszabvány előbb-utóbb feleslegessé teszi az olyan üzenetküldő busz-szoftvereket, mint például az MQ-sorozat. A Quicksilver azonban a WS-Reliable Messaging mellett még támogatja a különféle egyéb üzenetküldő protokollokat is – például a JMS-t és az MQ-t – s így a híd szerepét tölti be a már bevált üzenetküldő protokollok, illetve a szolgáltatás-orientált architektúrák új világa között.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50