BMC: PATROL Analytics a hamis rendszer-riasztások csökkentésére

forrás Prim Online, 2005. február 23. 10:35
A BMC Software bejelentette a PATROL Analytics elemzőszoftvert, amely öntanuló módon képes dinamikus, azaz időben változó valós idejű küszöbértékek generálására, ezzel lehetővé téve az informatikai problémák gyorsabb megoldását, így növelve a rendszer rendelkezésre állását és az alkalmazottak produktivitását. A PATROL Analytics kihasználva a PATROL menedzsment termékvonal mély ismeretét, az ügyfeleknek a teljes rendszer áttekinthetőségét és vezérelhetőségét adja, amely az üzleti igényeket szem előtt tartó, a megelőzésen alapuló informatikai rendszermenedzsment számára követelmény.
Az informatikai környezet folyamatos fejlődése szinte lehetetlenné teszi pontos, statikus küszöbértékek felállítását és azoknak a hamis riasztásoknak az elkerülését, amelyek sok informatikai humán erőforrást kötnek le. A Netuitive-tól licencszelt technológián alapuló PATROL Analytics kiküszöböli ezeket a problémákat, mert a szervezetek számára lehetővé teszi a riasztási küszöbértékek dinamikus beállítását, így az informatikai személyzettől csak akkor igényel beavatkozást, ha az valóban befolyásolja az üzleti szolgáltatásokat. A Trusted Alarms™ révén a problémákról még az előtt készül jelentés, és az informatikai személyzet számára figyelmeztetés, mielőtt ezek következtében romlana a szolgáltatások színvonala, vagy esetleg leállnának.

“Ez a termék teljesen automatizálja a küszöbérték kezelésünket, és csak rendszer szinten ellenőrzött, biztosan beavatkozást igénylő riasztásokat ad. Ezzel az informatikai stáb minden nap időt takarít meg, és a szolgáltatási szinteket olyan megelőző módon tudja kezelni, amely korábban nem volt lehetséges.” – mondja David Stinson, az Oklahoma-i Szívkórház hálózati és informatikai menedzsment szakembere. „A beruházás szinte azonnal megtérült, mert több erőforrást tudtunk fordítani a közvetlen betegellátásra.”

„Ez a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy az informatikai környezetünket a PATROL-al sokkal jobban, a problémákat megelőzve tudjuk kezelni.”
- magyarázza Rodney Hardy az XM Satellite Radio, Enterprise Management részlegének főmérnöke. „Drámaian csökkentette a riasztások számát, és pontosan azokról kapunk jelzést, amelyekre figyelnünk kell. Nagyra értékeljük azt a képességét, hogy a Trusted Alarm teljesítmény indikátorai révén a probléma mögé nézhetünk.”

A PATROL Analytics folyamatosan vizsgálja és elemzi számtalan vállalati erőforrás valós idejű adatait, ezek alapján tipikus rendszer-viselkedési mintákat határoz meg, amelyekhez önműködően megállapítja a megfelelő riasztási küszöbértékeket. A megfelelő küszöbértékek meghatározásán túl a PATROL Analytics a következő előnyöket nyújtja:

Hamis riasztások kiküszöbölése: A folyamatos elemzés révén a hamis riasztások száma minimálisra csökken. A riasztások rendszer-szintű ellenőrzésével a PATROL Analytics a manuálisan beállított, statikus küszöbértékekhez képest a hamis riasztások 99,5 százalékát figyelmen kívül hagyja, így csökkentve a riasztások mennyiségét és az informatikai stáb terhelését. Ezzel lehetővé teszi számukra a riasztásokra és szokatlan rendszer viselkedésre való könnyebb és hatékonyabb reagálást.

Az automatikus küszöbérték beállítással növeli a produktivitást: A PATROL Analytics szükségtelenné teszi a drága és időrabló manuális küszöbérték adminisztrációt, mert ezeket az értékeket dinamikusan generálja minden kiszolgálóhoz. A dinamikus generálás biztosítja, hogy a riasztási küszöbértékek automatikusan és dinamikusan követik az alkalmazás viselkedésének a változását.

Gyorsabb diagnosztika és javítás: A PATROL Analytics képes arra, hogy a rendszer viselkedését figyelve, a kapott adatok alapján előre jelezze a várható problémákat, akár két órával azok fellépése előtt. A probléma behatárolásához a PATROL Analytics riasztási üzenetei részletes leíró információkat adnak, így az informatikai stáb minden szintjén megérthetik a problémát, és helyesen értékelhetik a következményeket. A riasztások a központi PATROL konzolra is irányíthatóak, a késedelem nélküli vizsgálathoz.
Kulcsszavak: ügyvitel BMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50