Filmbeolvasásra is képes a Canon új multifunkciós eszköze

forrás Prim Online, 2005. március 5. 14:33
A PIXMA MP760 a Canon első olyan csúcskategóriájú multifunkciós eszköze, amely a 35 mm-es filmek szkenneléséhez szükséges filmadapterrel is rendelkezik.
Az analóg és digitális forrásból dolgozó fotónyomtatásra fejlesztett modell különlegessége 2,5 hüvelyk képátlójú színes LCD megjelenítő, valamint az, hogy a PictBridge technológiának köszönhetően alkalmas PC nélküli nyomtatásra is.

Az MP760 ugyanazt a nagy sebességű, öt tintával nyomtató ContrastPLUS nyomtatóművet tartalmazza, mint a Canon népszerű PIXMA iP4000 fotónyomtatója, így egy 10x15 cm-es fotó kinyomtatásához csupán 36 másodpercre van szüksége.

Az MP760 legfontosabb jellemzői:

  • Fotónyomtató - 4800 x 1200 dpi felbontás, 2 pikoliteres csepptérfogat, ContrastPLUS technológia, egyenként cserélhető, átlátszó falú tintapatronok
  • 25 lap/perc mono és 17 lap/perc sebességű színes dokumentumnyomtató
  • Film beolvasására is képes síkágyas szkenner - színes, 2400 x 4800 dpi, felbontás, 6 darab 35mm-es filmkockát fogadó filmadapter
  • 2,5 hüvelyk átmérőjű színes LCD - a filmkockákon és a memóriakártyán lévő képek előnézetéhez
  • Színes másoló - 25 lap/perc fekete-fehér és 17 lap/perc színes másolási sebesség
  • USB 2.0 Hi-Speed interfész
  • 2 papíradagoló - lapadagoló és papírkazetta
  • Kétoldalas nyomtatás és másolás
  • CD-R/DVD lemezekre történő nyomtatás
  • Közvetlen nyomtatás kameráról és memóriakártyáról - PictBridge kompatibilis

"Az MP760 azért fontos új termék, mert lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy negatív vagy pozitív filmről laborminőségű fotókat nyomtassanak, számítógép nélkül" - nyilatkozott Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe részlegének a vezetője.

A Canon FINE (Full-photolithographic Inkjet Nozzle Engineering) technológiája 2 pikoliteres tintacseppekkel biztosítja a fotóminőségű nyomtatást, amely felülmúlja a legtöbb utcai fotólabor minőségét. Letisztult vonalaival, csillogó felületével és a PIXMA márkára jellemző egyszerűségével az MP760 tökéletesen illeszkedik az otthoni környezethez.

Kényelmes papírkezelés

A Canon kétutas papírtovábbító rendszerével egyszerre tölthető be a normál és a fotópapír, lehetővé téve a dokumentum- és a fotónyomtatás közötti átváltást a papír cseréje nélkül. A készülék a megfelelő felületű CD-R és DVD lemezekre is nagy sebességgel tud nyomtatni a speciális médiatálca segítségével. Újdonság az automatikus kétoldalas dokumentumnyomtatás, a kiváló minőségű fotónyomtatás és a másolás a PIXMA-család már ismerős funkciói.

Az olyan további másolófunkciók, mint a két oldal egy oldalra másolása, az oldalra illesztett másolás, és a keret nélküli másolás, tökéletes funkcionalitás biztosítanak az eszköznek. Az új "Fakulás-korrigáló másolás" (Fading correction copy) funkció automatikusan élénkíti a fakult színeket, a régi nyomatok és fényképek azonnali helyreállításához.

Laborminőségű nyomtatás PC nélkül

A számítógép nélküli használat támogatására az új 2,5 hüvelyk képátlójú színes LCD megjelenítőn nyomtatás előtt megnézhetők, kiválaszthatók és átméretezhetők a képek mind a memóriakártyáról mind pedig a beszkennelt filmről való nyomtatáskor.

A PictBridge portról közvetlenül lehet nyomtatni valamennyi, a szabványt ismerő digitális fényképezőgépről és videokameráról. A fotónyomtatás memóriakártyáról is közvetlenül lehetséges, a készülék alkalmas valamennyi elterjedt memóriakártya-típus befogadására. Az MP 760-assal egy olyan indexképet is nyomtathat a memóriakártyán lévő fotókról, amellyel egyszerűen kiválaszthatóak a nyomtatni kívánt képek. Az indexképen a felhasználó megjelöli azokat azoknak a képeknek a miniatűrjeit, amelyeket ki akar nyomtatni, majd az indexképet behelyezi a készülékbe, amely szkenneléssel leolvassa róla a szükséges információt.

Az MP70 egy kompakt filmadapter egységet is tartalmaz. A speciális tartóba egy maximum 6 képkockányi 35 mm-es filmcsík, vagy négy keretezett dia helyezhető be, amelyek 2400x4800 dpi felbontással és 48 bites színmélységgel olvastathatók be, így kitűnő minőségű nyomtatott nagyítások készíthetők.

A speciális szoftver-meghajtó azonosítja és eltávolítja azokat a hibákat, amelyeket a szkennelt felületen lévő por és karcolások okoznak. A "Fakulás korrigálás" telített színekkel javítja a régi fényképeket, a szemcsézettség-korrekció pedig eltávolítja azokat a szemcséket, amelyek a magas fényérzékenységű (magas ISO értékű) filmek beolvasásakor válnak láthatóvá.

A FINE nyomtatótechnológia, amelyet az MP760 is alkalmaz, a Canon saját szilíciumlapka gyártástechnológiáján alapul, így a nyomtatófejek az integrált áramkörökhöz közel álló pontossággal készülnek. A Micro-Nozzle fúvókák másodpercenként több millió 2 pikoliteres tintacseppet lövellnek ki - amely ebben a kategóriában a legkisebbnek számít - kevesebb idő alatt több tintát juttatva a papírra, ennek eredménye a nyomatok páratlan tisztasága, kontrasztja, színmélysége és a színek egyenletessége.

Jobb tinták, jobb kontraszt, veszteség nélkül

A Canon ContrastPLUS technológiája pigment alapú fekete tintát használ az éles dokumentum nyomtatáshoz és festékalapú fekete és színes tintákat a magas kontrasztú, fényes felületű fotónyomtatáshoz. Minden egyes tinta átlátszó falú, egyenként cserélhető patronban van, és mivel csak a kifogyott patront kell cserélni, kiküszöbölhető a többtintás patronok cseréjekor fellépő veszteség. A számítógép képernyőjén megjelenő ablak figyelmezteti a felhasználót, ha valamelyik tinta kifogyóban van - sőt, a nyomtató el sem kezdi a következő oldal kinyomtatását, ha a tinta már nem elegendő a befejezéséhez. A számítógép nélküli használat elősegítésére a színes LCD kijelző is mutatja a tintaszintet.

Gyors és egyszerű

Az MP760 fekete-fehér A4-es másolatokból percenként 25-t készít, és képes szegélynélküli, a teljes A4-es felületet betöltő másolásra. A papírdokumentumok beolvasás után elektronikusan PDF állományokként tárolhatóak, a meghajtó-program "Szkennelés PDF állományba" (Scan-to-PDF) funkciójával. Maximum 10 fénykép szkennelhető be egy menetben a gyors Multi-Photo móddal, amely automatikusan szétválasztja, indexeli és önálló képállományokban tárolja a képeket. Az esetleges papírelakadás megakadályozására az előlapon lévő emelő-tálca automatikusan kinyílik a másolás vagy nyomtatás megindulásakor.

Széles médiaválaszték


A Canon nyomtatástechnológiai előnye az eredeti Canon nyomathordozók és tinták használatakor válik igazán kézzelfoghatóvá. A Canon hordozók széles és egyre bővülő választékát kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiájához fejlesztették ki. A Canon Photo Paper Pro (PR-101) fotópapírjával az MP760 olyan nyomatokat készít, amelyek élettartama fotóalbumban tárolva 100 év.
A fotópapírok és egyéb hordozók sokféle méretben, formátumban és felülettel kaphatóak. Van közöttük kétoldalas fotópapír is (PP-101D 13x18 cm-es és A4-es méretben), albumkészlet, amely kétoldalas fotópapírt és tároló-mappát tartalmaz (PAK-101 13x18 cm-es és A4-es méretben), névjegykártya méretű fényes fotópapír (GP-401), mini-matrica (PS-101) és a csúcsminőségű Photo Paper Pro (PR-101), a professzionális minőségű, 100 év élettartamú fotókhoz.

Szoftvertámogatás


A készülékhez a következő szoftvercsomagokat mellékeli a Canon:

MP Navigator - az egyszerű, optimális eredményt biztosító kezelésben segíti a felhasználókat. Csak ki kell választani a megfelelő műveletet (például szkennelés, vagy nyomtatás a PC-ről), majd megadni az eredményt - például fotónyomtatás, másolás, CD-R nyomtatás, OCR, elektronikus levélhez csatolás, PDF állományba mentés, stb. A szoftver zökkenőmentesen együttműködik a megfelelő PC-alkalmazássokkal.

Easy-PhotoPrint - segít a megfelelő hordozó és a kívánt méret kiválasztásában. Szolgáltatásai közé tartozik például az "Arc élesítés" (Face Sharpening) a fókuszból kimaradt arcok korrigálásához, a "Vörös-szem korrekció" és a "Digitális arc-simítás" (Digital Face Smoothing), amely csökkenti a ráncok és hibák megjelenését.

Easy-WebPrint (csak Windows alatt) - az Explorer eszközsávjáról érhető el, megkönnyíti a weboldalak nyomtatását, időt, tintát és papírt takarít meg, mert helyesen méretezve az oldalt megszünteti azt a jól ismert problémát, hogy a weblapok jobb széle lemarad a papírról.

CD-LabelPrint - Egyszerű, közvetlen nyomtatás a megfelelő felületű CD-R és DVD lemezekre.

OmniPage® SE - Optikai karakterfelismerő alkalmazás, amely a beolvasott szöveget szerkeszthető és kereshető szövegállományokká konvertálja.

PhotoStudio® - képszerkesztő-program, automatikus szín és tónusjavítással, másolással, animált 3D szövegelhelyezéssel és több mint 40 speciális hatással.

Az MP760 kompatibilis a Win98/Me/2000/XP és a Mac OS X v10.2.4 operációs rendszerekkel, illetve ezek utódaival.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36