Sun díjeső a Developer.com "Az év legjobb termékei"-nek versenyén

forrás Prim Online, 2005. március 8. 18:41
A Sun Microsystems a Java technológia kifejlesztője és legfőbb támogatója bejelentette, hogy hat fejlesztőknek készült terméke és technológiája megnyerte a Developer.com évente odaítélt „Az év terméke” díját. A Sun által készített – és a fejlesztők által a több száz pályázó termék közül most kategóriagyőztesnek megválasztott – termékek és technológiák a Java 2 Platform „Standard Edition (J2SE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Enterprise Edition (J2EE platform)” verziója, a Java 2 Platform „Micro Edition (J2ME platform) Wireless Toolkit” verziója, a Java Web Services „Developer Pack (Java WSDP)” verziója, a Sun Java Studio Creator szoftver és a NetBeans szoftver.
Részletek a Developer.com elismeréséből:

„Az év technológiája”
díjat nyert a Java Platform Standard Edition (J2SE) 5.0-s verziója, amely az elmúlt évtizednek a Java platformmal és programnyelvvel kapcsolatos frissítései közül a legjelentősebb. A J2SE platform az egyik legnagyobb projekt, amelyet a Java Community ProcessSM (JCPSM) segítségével valósítanak meg. A csaknem 160 szakember részvételével zajló munka során 15 Java Specification Request (JSR) eredményeit használták fel, és száznál több funkciót fejlesztettek ki.

A J2EE platform, amely a Java Platform „Enterprise Edition” verziója, megkapta „Az év vállalati fejlesztőeszköze” díjat. A J2EE platform azáltal egyszerűsíti a vállalati alkalmazásokat, hogy szabványosított, moduláris komponensekre építi őket. Ezáltal teljes körű szolgáltatásokat nyújt az adott komponensek számára, és bonyolult programozás nélkül, automatikusan kezeli a különböző alkalmazások viselkedésének számos részletét.

A Sun J2ME Wireless Toolkit 2.2 már második éve kapja meg az első díjat a vezeték nélküli/mobil fejlesztések kategóriájában. Az eszközkészlet továbbfejlesztett J2ME API-khoz nyújtott piacvezető támogatása, könnyű használhatósága és tekintélyes funkciókészlete nélkülözhetetlen eszközzé teszi azon mobilalkalmazás-fejlesztők számára, akik ki kívánják használni a világban található 579 millió Java-kompatibilis mobiltelefon adta lehetőségeket.

„Az év webszolgáltatási eszköze”
díjat nyert a Java Web Services Developer Pack (Java WSDP) fejlesztői csomag, amely olyan integrált fejlesztői eszközkészletet tartalmaz, amellyel XML-alkalmazások, webszolgáltatások és webalkalmazások készíthetők, tesztelhetők és telepíthetők a legújabb, szabványokon alapuló technológiákkal. A Java WSDP fejlesztői csomag díjmentesen kapható.

„Az év Java-eszköze” kategória győztese a Sun Java Studio Creator szoftverterméke volt, amely a Java alapú webalkalmazás-fejlesztés legfontosabb következő generációs eszköze. A termék egyesíti a száz százalékban Java szabványon alapuló eszközök összes előnyét az egyszerűsített vizuális fejlesztői technikákkal, miáltal a fejlesztők a leghatékonyabb módon készíthetnek alkalmazásokat a Java programnyelvben.

A NetBeans Integrated Development Environment (IDE) „Az év nyílt forráskódú eszköze” díjat kapta. A NetBeans IDE 4.0 az első olyan IDE, amely támogatja az új J2SE platform 5.0 nyelvi funkcióit, és az első, amelynek projektrendszere teljes egészében az Apache Ant nyílt forráskódú szoftveren alapul.

Kulcsszavak: programozás díj Java Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14