Sun Fire szerverek: "Az év szuperszámítógépes terméke"

forrás Prim Online, 2006. március 17. 19:00
A Sun Microsystems bejelentette, hogy az x64-es (x86-os, 64 bites) és SPARC processzorokra épülő Sun Fire szervercsaládja nyerte el "Az év szuperszámítógépes terméke" díjat, a Supercomputing Online internetes magazin olvasói felmérése alapján évente odaítélt szakmai elismerést.
Az ezernél is több válaszadó közel 25 százaléka a Sun Fire szerverekre voksolt a megjelölt tizenkét nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) termék közül, amelyek között a HP és az IBM is képviseltette magát. A Supercomputing Online a HPC, a hálózati és a kommunikációs szakemberek egyik vezető internetes hírforrása.

A kétmagos AMD Opteron processzorokra épülő Sun Fire X4100 és Sun Fire X4200 szerverek a konkurensek hasonló termékeihez képest másfélszeres teljesítményt nyújtanak, ezzel szemben csak körülbelül harmadannyi energiára és negyedakkora helyre van szükségük. A teljesítmény, szolgáltatásválaszték és használati érték szempontjait együttvéve a Sun minden más szervergyártót megelőz a piacon. Az UltraSPARC processzorral működő Sun Fire szerverek kiemelkedő horizontális méretezhetőséget biztosítanak a fürtökben és gridekben. Az egy rackbe szerelhető kiszolgálóteljesítmény pedig a versenytársakéhoz képes akár ötszörös is lehet harmadannyi energiafogyasztás mellett.

A Sun Fire szerverek emellett a legmodernebb HPC-szolgáltatásokat kínálják a felhasználóknak, akik így a szerverek rendszerfelügyeleti képességeire és megnövelt teljesítményére támaszkodva rugalmasan méretezhetik a HPC-projektekhez szükséges kapacitást.
Kulcsszavak: díj szerver Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14