Új Primergy Econel szerverek a Fujitsu Siemens Computerstől

forrás Prim Online, 2005. április 1. 18:10
A Fujitsu Siemens Computers két új Intel processzoros alapszintű szervert mutatott be, amelyeket kis- és középvállalatok részére tervezett.
A Primergy Econel 50 a legújabb Intel Pentium 4 vagy Celeron processzorokkal és nagy teljesítményű Serial Advanced Technology Attachment (SATA) technológiával dolgozik. Az új hűtési koncepciónak köszönhetően zajkibocsátása is jóval alacsonyabb a régebbi rendszerekre jellemzőnél. A Fujitsu Siemens Computers alapszintű szerverei közül a Primergy Econel 200 kombinálja először a két Intel Xeon processzor támogatásának képességét SATA merevlemez-technológiával.

Sok kis- és középvállalat szerverkonfigurációként is PC-ket használ. Ez a megoldás azonban jelentős veszélyeket rejt magában, mivel a PC-k nem rendelkeznek az igazi szerverplatformokra jellemző biztonsági jellemzőkkel, használatukkal az adatbiztonság nagymértékben csökken. A Fujitsu Siemens Computers kimondottan azért fejlesztette ki a Primergy Econel generációt, hogy szerverműködésre tanúsított, megfelelő biztonságot garantáló platformhoz juttassa ügyfeleit. A Primergy Econel szervercsalád ECC memóriavédelemmel és integrált RAID lemeztükrözéssel gondoskodik az adatbiztonságról. A karbantartás megkönnyítése végett a komponensek cseréjét is egyszerűsítették: a memória, a meghajtók és a többi eszköz telepítése és cseréje egyaránt egyszerű.

A Primergy Econel 50 kis alkalmazások futtatására (pl. nyomtató-, fájl- és levelezőszerver funkciók betöltésére) alkalmas, egyszerű és biztonságos alapszintű szerver. Ideális megoldás szellemi szabadfoglalkozásúak és más kisvállalkozók (kiskereskedők, fiókirodák) számára. A 0. zajszint osztályba sorolt PRIMERGY Econel 50 a piac leghalkabb szervereinek egyike. Kiválóan alkalmas irodai felhasználásra

Főbb műszaki adatok:

  • Kiváló egyprocesszoros teljesítmény és beruházás-védelem a legújabb Intel Pentium 4 vagy Celeron technológiának köszönhetően.
  • Nagy memóriakapacitás és bővíthetőség: max. 4 GB ECC PC2-4300 DDR2-533 SDRAM memória.
  • Az új hűtési koncepció gyakorlatilag teljesen zajmentes működést garantál (24 dB zajszint készenléti /idle/ üzemmódban; a legalacsonyabb, 0. zajszint osztály).
  • SATA technológia (néhány éven belül ez fogja kiváltani az ATA/IDE megoldásokat): akár 4 könnyen cserélhető SATA merevlemez (egyenként 80 vagy 160 GB kapacitással).
  • Két szabad meghajtó-modulhely.
  • Nagy I/O - áteresztő-kapacitás a bővítőkártyák részére: PCI bővítőhely (2 x PCI-E:1x1; 1x8 és 5 x PCI 32-bit/33 MHz).
  • Tanúsítás Windows 2000/2003 Server és Linux (SUSE és Red Hat) operációs rendszerekhez.
  • Egyszerű felügyelet a standard PRIMERGY ServerView Suite alkalmazáscsomaggal (ServerStart/ServerView).

A Fujitsu Siemens Computers alapszintű szerverei közül a Primergy Econel 200 kombinálja először a két Intel Xeon processzor támogatásának képességét SATA merevlemez-technológiával. Ideális megoldás azoknak a kis- és középvállalatoknak, amelyek rugalmas alkalmazás-, nyomtató-, fájl- és levelezőszervert keresnek, de nagyobb teljesítményt igényelnek az egyprocesszoros rendszerekre jellemzőnél. A kiváló processzor- és I/O-teljesítmény mellett ez a modell magas szintű adatbiztonságot kínál, a könnyen hozzáférhető meghajtóknak, ventillátoroknak és merevlemezeknek köszönhetően pedig szervizelése is roppant egyszerű.


Főbb műszaki adatok:

  • Nagy teljesítmény a legújabb Intel Xeon (2,8; 3,4 GHz) processzoroknak és a SATA merevlemez-technológiának köszönhetően.
  • 4 GB-ig bővíthető DDR1 SDRAM PC2700 memória "memory scrubbing" képességgel, Chipkill támogatással és PCI / PCI-X / PCI-Express I/O technológiákkal.
  • Adatbiztonság és magas rendelkezésre állás a háttétrárolásban: A rendszerbe épített RAID 0 és 1 két merevlemezhez, opcionális RAID vezérlő RAID 0, 1 és 10 szinttel max. 4 merevlemezhez kapcsolható (160 vagy 250GB).
  • Egyszerű felügyelet a standard PRIMERGY ServerView Suite alkalmazáscsomaggal.
Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55