Az USA légiereje a Java-t választotta

forrás Prim Online, 2005. április 4. 14:41
A Sun Microsystems bejelentette, hogy az amerikai légierő központi műveletekért és ellátási rendszerekért felelős csoportja az Egyesült Államok hadseregének első olyan szervezete, amely teljes körűen bevezette a „JavaSM Center of Excellence (JCOE)” programot.
A program bevált és ellenőrzött módszerekkel segíti az USA légierejét és a hasonló szervezeteket a Java technológián alapuló alkalmazásfejlesztés területén. Az Egyesült Államok légiereje – felismerve, hogy a Java technológia a biztonságos, méretezhető és költséghatékony alkalmazásfejlesztés és üzemeltetés legmegfelelőbb platformja –, valamint a Sun több mint egy évet dolgoztak azon, hogy kialakítsanak egy olyan iteratív alkalmazásfejlesztési módszertant és architektúratervet, amellyel egyszerűsíthetők a jövőbeni fejlesztési feladatok.

A légierő Sun által kiképzett tagjaiból álló JCOE csoport többek között az alábbi eszközökkel segíti az alkalmazásfejlesztési folyamatot:

Az alkalmazások közötti zökkenőmentes együttműködést biztosító központi architektúraterv, amelynek elsődleges célja, hogy a szervezet jelenlegi informatikai infrastruktúráját nagy rugalmasságú, szolgáltatásorientált „közművesített informatikai” modellé alakítsa.

A „Java 2 Platform Enterprise Edition (J2EE)” néven is ismert vállalati Java-platform referenciaarchitekúrája, amely bevált „útitervet” kínál a megfelelő technológiák integrálásához és további rendszerfunkciók telepítése során történő újra felhasználhatóvá alakításukhoz; valamint a „Vezetői értékelő rendszer” segédlete.

Folyamatos képzés és együttműködő mentorprogram, amely mérhető fejlődést hozott a légierő informatikai szervezeteinek tagjai körében, és jelentősen javította munkahelyi közérzetüket.
Kulcsszavak: Java Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14