Trend Micro OfficeScan 7.0 a többpontos fenyegetések kivédésére

forrás Prim Online, 2005. április 12. 12:55
A Trend Micro bejelentette a Trend Micro OfficeScan 7.0 verziójának megjelenését. Az új verzió továbbfejlesztett, integrált kliens- és szerverbiztonsági megoldást kínál. Emelt színtű védelmével (például a vírus-, és kémprogramvédelem területén), ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal, felügyeleti megoldásokkal, és a házirendek betartásával biztosítja a vállalati erőforrások folyamatos elérhetőségét és hatékonyságát. Az OfficeScan az erőforrások minimális felhasználásával védi a hálózati végpontokat - például a munkaállomásokat, laptopokat és hálózati szervereket - a különböző támadásoktól.
A vállalati munkaállomásokat ma számos számítógépes fenyegetés veszélyezteti, többek között vírusok, hálózati férgek és az utóbbi időkben egyre több kémprogram is. Az internet előnyeinek egyre átfogóbb kihasználása, a kliensek közötti kapcsolatok, a fájl- és alkalmazásszerverek valamint a kliens eszközök megnövekedett mobilitása további feladatokat ró a biztonsági rendszergazdákra, akik a hálózat több területén felelnek a védelem fenntartásához szükséges frissítésekért és a kliensek biztonságáért.

Az OfficeScan skálázható keretrendszere lehetővé teszi egyéni felhasználók vagy csoportok testreszabott házirendjének kialakítását, valamint együttműködést biztosít a Trend Micro többi biztonsági termékével és szolgáltatásával. A választható Kárelhárítási Szolgáltatások (Damage Cleanup Services) úgy kerültek kialakításra, hogy a rendszergazda közbelépése nélkül automatikusan eltávolítják a támadások nyomait és visszaállítják az ügyfelek és a szerverek fertőzöttség előtti állapotát, így jelentősen csökken a felügyeleti és a teljes birtoklási költség.

A továbbfejlesztett kémprogram-blokkoló képességek felismerik és leállítják a nem kívánt kémprogramokat, reklámokat, távoli elérésű eszközöket, tárcsázókat, viccprogramokat és jelszófeltörő alkalmazásokat. Az IDC szerint az összes számítógép 67%-án fut valamilyen kémprogram. Néhány fertőzött számítógépen több száz ilyen program található. (Forrás: „Worldwide Spyware 2004-2008 Forecast and Analysis: Security and System Management Sharing Nightmares” - Globális Kémprogram Előrejelzés és Elemzés 2004 és 2008 között: A biztonság és rendszerfelügyelet közös rémálmai, 2004. november)

Az OfficeScan 7.0 verzió a Cisco Systems Network Admission Control (NAC) programjának részét képező Cisco Trust Agent technológiával is együttműködik, ezáltal segítséget nyújt a biztonsági házirend betartatásában és véd a vírusok és férgek ellen. Mivel kompatibilis a 32- és 64-bites Windows szerverekkel is, az OfficeScan a vállalattal együtt növekedhet.

OfficeScan Edition


A Trend Micro OfficeScan terméke most a következő verziókban érhető el:


OfficeScan Client Edition – hálózati munkaállomások centralizált védelme személyes tűzfal védelemmel kombinálva.

Enterprice Suite with OfficeScan Client/Server Edition – átfogó vírus- és kémprogramvédelem, valamint internet alapú támadások elleni védelem a hálózati szerveren és a hálózati kapcsolatban lévő ügyfelek szintjén, személyes tűzfal védelemmel a munkaállomásokon.

Árak és elérhetőség

A Trend Micro Office Scan 7.0 változata már elérhető. Az egyes telepítésekre vonatkozó árakról kérjen személyre szóló ajánlatot a Trend Micro helyi képviseletétől, Magyarországon a Trend Micro disztribúcióját a 2F 2000 Kft. (www.2f.hu) és a Computerlinks (www.computerlinks.hu) látja el.

Kulcsszavak: security Trend Micro

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36