Közös Magyar-Osztrák képfeldolgozó és alakfelismerő konferencia

forrás Prim Online, 2005. április 13. 16:37
Május 11. és 13. között Veszprémben tartják a Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága (KÉPAF) és az Osztrák Alakfelismerő Társaság (OAGM), Ausztria, Magyarország és Közép-Európa kutatóinak első közös konferenciájukat.
A rendezvény a következő témákat öleli fel: számítógépes látás (computer vision); kép- és videofeldolgozás (image and video processing); alakfelismerés (pattern recognition); adatbányászat képi és videoadatbázisokban (data mining in image and video databases); videokommunikáció (video communication); optikai mérések (optical engineering); alkalmazások a fenti területeken (Applications in the above fields).

Az 1 egész és 2 félnap hosszúságú veszprémi konferencia az OAGM 29. konferenciája és a KÉPAF 5. Rendezvénye lesz. Az angolul írt cikkeket a programbizottság véleményezte és válogatta, a kb. 50 elfogadott cikket az Osztrák Számítógép Társaság (OCG) adja ki. Fő támogatók a KÉPAF-NJSZT és az OAGM.

A konferencián Andrew Fitzgibbon (Oxford University) tart meghívott előadást „Realistic 3D Representations of Video” címmel. Sor kerül a KÉPAF gyűlésére is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55