Trend Micro: védelem a vállalati hálózatokat támadó kémprogramok ellen

forrás Prim Online, 2005. április 14. 19:02
A Trend Micro a hónap elején több terméket és szolgáltatást jelentett be, amelyek összetett módon és több szinten nyújtanak megoldást a támadások megelőzésére és kivédésére.
A kifejezetten internetes átjárókra, szerverekre és munkaállomásokra tervezett új termékek és szolgáltatások átfogó, felügyelhető és skálázható megoldást biztosítanak az ügyfelek részére - tovább bővítve ezzel a Trend Micro világszínvonalú antivírus megoldásait.

A rosszindulatú kémprogramok képesek megfigyelni a felhasználó számítógépes szokásait és magánjellegű információit, és ezt az információt a felhasználó tudta nélkül juttatják el másokhoz. A legtöbb vállalat esetében a kémprogramok nem csak a személyiségi jogok megsértését jelentik, hanem fontos vállalati adatok eltulajdonítását is lehetővé tehetik. A kémprogramok emellett a rendszer instabilitását, a számítógépek leállását és a sávszélesség szükségtelen használatát eredményezhetik.

Az Egyesült Államokban a TechRepublic.com (a CNET Networks része) 2005 márciusában folytatott vizsgálata szerint, a válaszadók közel 80%-a a 2005-ös év három legfontosabb megoldandó informatikai feladata közé sorolta a kémprogramok problémáját, és a számítógépek lecsökkentett teljesítményét tartották a legaggasztóbbnak.

A Trend Micro többszintű megközelítést biztosít a kémprogramok ellen, mivel koordinált biztonságot nyújt az átjáróknál, szervereknél és klienseknél egyaránt. A Trend Micro InterScan Web Security Suite az átjáróknál, a vállalat első védelmi vonalánál akadályozza meg, hogy egy kémprogram bejusson a hálózatba. Az InterScan Web Security a kifelé menő (hazatelefonáló), magánjellegű információt tartalmazó kommunikációt is meg tudja akadályozni, és az érintett kliensek kárelhárítását (Damage Cleanup Services) kezdeményezheti bármely betelepült kémprogram megsemmisítése érdekében. A Damage Cleanup Services a Trend Micro új kárelhárítási szolgáltatása, amely képes a kémprogramok hatásának automatikus megszüntetésére, valamint bármely szerver vagy munkaállomás helyreállítására, függetlenül attól, hogy telepítettek-e rájuk vírusvédelmi programot vagy sem.

A Trend Micro OfficeScan a munkaállomásokon is kiküszöböli a nem kívánt kémprogramokat, hirdetéseket, cracker- és távoli elérést biztosító eszközöket. A rendszergazdák egyszerűen testreszabhatják a Trend Micro kémprogram-felismerő és -kiküszöbölő funkcióit saját vállalati biztonsági házirendjük alapján.
Kulcsszavak: security Trend Micro

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36