Microsoft Navision 4.0: magyarországi bevezetés

forrás Prim Online, 2005. április 15. 18:03
A Microsoft Magyarország bejelentette a Microsoft Navision 4.0 magyarországi bevezetését.
A dán Navision cég felvásárlása óta a 4.0 az első olyan verzió, mely egyesíti magában az ERP hagyományokat és a Microsoft már bevált, piac által elfogadott fejlesztői tradícióit. A megoldás az előző verziókhoz képest egyszerűbb kezelhetőséget, az üzleti információkra való jobb rálátást, azokhoz könnyebb hozzáférést, a pénzügyi műveletek feletti nagyobb felügyeletet biztosít, illetve szorosabb integrációt tesz lehetővé a Microsoft többi alkalmazásával és technológiáival.

A Microsoft Navision 4.0 főbb újdonságai:

Döntéstámogatás, elemzéskészítés
Az üzleti analitika funkció - előre definiált üzleti mutatói, valamint egyszerűen összerakható elemzései révén - gyors betekintést gyújt a vállalat működésébe. Segítségével értékesítési és beszerzési terv is készíthető, melyek az elemzési folyamatok során egyszerűen összevethetők a tényadatokkal.

Ismerős felhasználói felület

A megoldás a már megszokott felületet kínálja a felhasználók számára, hiszen az új rendszer a Microsoft Office Outlook kezelőfelületével megegyező megjelenést kapott, mely a felhasználó igényei szerint egyszerűen testreszabható.

Hatékony vállalatok közötti információcsere
A rendszer segítségével hatékonyan követhetők nyomon a cégek között zajló, összetett logisztikai és pénzügyi folyamatok, az üzleti partnerek online bonyolíthatják rendeléseiket, számlaforgalmukat.

Nagyfokú integráció a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival
A Microsoft Navision 4.0 révén, az eddigieknél nagyobb integráció valósítható meg a Microsoft más alkalmazásaival és technológiáival. Az üzleti analitika erősen épít az SQL szerver funkcióira és a Microsoft Office Excel pivot tábla adta elemzési lehetőségekre, a CRM funkciók pedig mélyen integrálhatók a Microsoft Office Outlook és ezen keresztül a mobil eszközök névjegykártyák, feladatok, és naptár funkcióival.

Gyártástervezési újdonságok

A rendszer gyártástámogató modulja erőteljes fejlesztésen esett át. Új eszközöket kínál mind az egyszerű összeszerelés, mind pedig az összetett gyártási folyamatok támogatására. A grafikus GANTT-chart alapú erőforrás-tervezés különösen hatékony eszköz a kapacitások, rendelések gyors áttekintésére és átütemezésére.

"Az IDC felmérése szerint a Microsoft Business Solutions az elmúlt két és fél év alatt a hazai kis- és középvállalatok legnagyobb ERP szállítójává vált. Az üzletág folyamatos növekedése és ügyfélkörünk bővülése azt jelzi, hogy termékeink sikeresesen alkalmazhatók a legkülönfélébb üzleti környezetekben. A Microsoft Navision 4.0 bevezetésével olyan vállalatirányítási rendszert kínálhatunk a hazai kis- és közép vállalatok számára, amely még inkább leegyszerűsíti az információk kezelését, hatékonyabbá teszi az üzletvitel menetét és hozzájárul ezen cégek piaci növekedéséhez" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A magyar gazdaságban működő vállalkozások meghatározó többsége a kkv szektorban tevékenykedik. Az innováció és a versenyképesség növelése révén ezek a vállalatok a gazdasági fejlődés mozgatórugói lehetnek. A piacon, különös tekintettel az EU piacain való sikeres megmérettetés érdekében azonban szükségszerű a fejlett, az üzletmenet különböző aspektusait integráltan lefedő ügyfélközpontú vállalatirányítási rendszer alkalmazása. A Navision 4.0 bevezetése most azért is aktuális, mert számos olyan EU-s és kormányzati pályázat (GVOP) vált elérhetővé nemrég, melyek lehetőséget adnak, hogy a kis- és középvállalatok forrást szerezzenek technológiájuk fejlesztésére és termelékenységük növelésére."

További információk a Microsoft Navision 4.0-ról
Kulcsszavak: Microsoft ERP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14