Malcolm Fry: ITIL megvalósítások rejtett buktatói

forrás Prim Online, 2005. április 25. 10:52
A BMC Software ma jelentette be, hogy Malcolm Fry, a széles körben elismert informatikai szakember bemutatta azt a tíz leggyakoribb okot, amelyek miatt a szervezetek ITIL (IT Infrastructure Library) megvalósításai zátonyra futhatnak.
A BMC Software számára független vezetői tanácsadóként dolgozó Fry szerint a hibák okai sokfélék; a vezetés hiányzó eltökéltsége, hogy túl sok időt áldoznak a bonyolult folyamatábrákra, nem rögzítik írásban az utasításokat, vagy nem jelölik ki a folyamatért felelős személyt. Véleménye szerint a sikeres ITIL megvalósítások alapja a folyamatos tökéletesítés.

Az informatikai feladata ma világszerte az, hogy hozzájáruljon az üzlethez, szilárd, mozgékony és költséghatékony módon – magyarázza Fry. Sok szervezet még mindig egyszerűen megpróbál elfogadható színvonalú informatikai szolgáltatást és felhasználói támogatást próbál nyújtani, figyelmen kívül hagyva az üzleti szolgáltatás menedzsmentet (BSM - Business Service Management), azt a dinamikus eljárást, amellyel az informatikai az üzleti célok szolgálatába állítható. Ennek eredményeként sok vállalkozás informatikai részlege útmutatásért fordul az ITIL-hez, hogy a költségeket csökkentve hogyan tudja javítani a szolgáltatás minőségét, ahelyett, hogy saját maga dolgozná ki a folyamatokat és a gyakorlati megvalósításukat.

A Forrester Research elemzőcég előrejelzése szerint, míg 2004-ban a nagy szervezetek belső informatikai részlegeinek 13 százaléka alkalmazta az ITIL ajánlásait, 2006-ra az arányuk 40, 2008-ra pedig 80 százalékra nő. Az ITIL-t jó ideje támogató BMC Software úgy véli, az ITIL ajánlásait világszerte kvázi szabványként fogadják el és alkalmazzák az informatikai szolgáltatások területén.
Kulcsszavak: ITIL BMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50