Sun-Oracle: együttműködés a költséghatékony és méretrugalmas vállalat kialakításáért

forrás Prim Online, 2005. május 13. 17:43
A két vállalat befejezte az Oracle 10g tanúsítását a Solaris 10 operációs rendszeren.
Az adatbázisok felügyeletét egyszerűsítő és automatizáló funkciókkal kibővített Oracle 10g, valamint az erőforrás-gazdálkodás terén továbbfejlesztett Solaris 10 együttesen olyan informatikai platformot képez, amely - az asztali gépektől a nagy adatközpontokig - további lendületet ad a rugalmasan méretezhető rendszerek építésének.

Az - Oracle Database 10g és az Oracle Application Server 10g termékeket tartalmazó - Oracle Database 10g-nek a Solaris 10 operációs rendszeren futó verziója már kapható a kereskedelmi forgalomban, és az Oracle Application Server 10g Solaris 10-es verziójának az Intel Xeon és az AMD Opteron processzorain történő tanúsítása is várható ebben az évben.

"Oracle 10g termékcsaládnak a Solaris 10 operációs rendszeren történő tanúsítása jelentős lépés a költséghatékony, méretrugalmas vállalat kialakítása felé vezető úton" - hangsúlyozta Bronwyn Hastings, az Oracle nemzetközi szövetségekért és értékesítési kapcsolatokért felelős alelnöke. "A Solaris 10 lehetőségei szorosan illeszkednek az Oracle azon céljához, hogy egyszerű és teherbíró szolgáltatásokkal segítse a jól méretezhető hálózatok kialakítását" - tette hozzá.

"A cégeink közötti partneri kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók olyan informatikai hálózatokat valósíthatnak meg, amelyek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot és méretezhetőséget nyújtanak, egyben egyértelműen kijelölik a növekvő igényekhez alkalmazkodni tudó vállalati infrastruktúra kialakításához vezető utat" - közölte Stephen Borcich, a Sun partnerei felé irányuló marketingtevékenységért felelős alelnök. "A felhasználók választhatnak a Sun és az egyéb gyártók jól méretezhető SPARC rendszerei és a Sun új, versenyképes árazású x64 AMD Opteron rendszerei közül, illetve azon több mint 275 hardvergyártó partner termékeiből, amelyeken tanúsítottan futtatható a Solaris 10 operációs rendszer" - tette hozzá Borcich.

A méretezhetőségi szempontok az Oracle 10g és a Solaris 10 fejlesztése során komoly hangsúlyt kaptak. Az Oracle Database 10g tárolófelügyeleti funkciói - amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag nincs szükség az adatbázisok tárolóterületének manuális hozzárendelésére és szabályozására -, valamint a továbbfejlesztett XML-képességek kiemelik az Oracle Database 10g-t a hasonló termékek sorából. A Solaris Container futtatókörnyezetekkel kiegészített Solaris 10 operációs rendszert szintén a méretezhetőség maximális figyelembe vételével tervezték. A Solaris operációs rendszerben található, teljesen új távlatokat nyitó virtualizálási és szoftverparticionálási funkciók számos különálló futtatási környezet létrehozását teszik lehetővé, amelyek mind ugyanazon operációsrendszer-példányon belül hozhatók létre. Az egyes környezetek teljesen elkülönülnek egymástól és a mögöttük álló hardverektől, mintha mindegyik külön gépén futna. Az új módszernek köszönhetően egyszerűen megoldható a vállalat különböző rendszereinek összevonása egyetlen üzembiztos és biztonságos adatközpontba. A Solaris Container futtatókörnyezetek révén teljesen a rendszergazda kezében van az erőforrások kiosztása és az egyes környezetek beállításainak szabályozása.
Kulcsszavak: Oracle Sun

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55