8 GB-os 1"-es merevlemezes meghajtók A Seagate-tól

Milkovits Gábor, 2005. június 9. 20:05
A Seagate a gyártók közül elsőként piacra dobta 8 GB-os 1"-es kisméretű merevlemezes meghajtóit, amelyek így a jelenleg forgalomban lévő legnagyobb teljesítményű ilyen eszközök.
Az ST1-es sorozat, valamint a Compact Flash Photo modellek egyelőre csak a különféle készülékgyártók számára elérhetők, így árukról sem közöltek semmi közelebbit, csupán annyi tudható, hogy lényegesen olcsóbbak, mint az azonos kapacitású flashmemória-termékek.

Az ST1-est kimondottan a Compact Flash Type II memóriakártyákat használó hordozható és egyéb készülékekhez fejlesztették ki, azokkal azonos formátumban. A meghajtókon mintegy 200 órányi zene fér el, de alkalmasak mozgóképek és digitális fényképek tárolására is. A nagy rázkódással és egyéb igénybevétellel járó károsodást a Seagate saját RunOn technológiája küszöböli ki, ami a gyártó szerint alkalmassá teszi a merevlemezes meghajtókat arra, hogy ezen a téren is felvegyék a versenyt a strapabíró flashmemória-eszközökkel.

A hasonló tulajdonságokkal rendelkező Seagate Compact Flash Photo HDD kimondottan digitális fényképezőgépekbe való, és 2400 6 megapixeles, vagy pedig 6400 3 megapixeles felbontású fotót tud tárolni. Ez az eszköz a Seagate szerint hamarosan kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz, de hogy hol és mennyiért, azt egyelőre nem lehet tudni.

A nagy teljesítményű 1"-es modelleken kívül a Seagate több egyéb új terméket is forgalomba hozott, például a Momentus 5400.3-at, az első 160 GB-os, függőleges adatrögzítési technológiát alkalmazó 2,5"-es merevlemezes meghajtót noteszgépekhez, illetve az 500 GB-os, digitális videomagnókba való DB35-ös sorozatot.
Kulcsszavak: winchester Seagate

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36