Megérkezett a SUSE LINUX Professional 9.3 magyar verziója

forrás Prim Online, 2005. június 15. 14:17
A Novell Magyarország a mai napon bejelentette az eddigi legteljesebb, legsokoldalúbb Linux disztribúció, a SUSE LINUX Professional 9.3 magyar verzióját. A magyar nyelvű változat két, összesen közel 1100 oldalnyi szakkönyvet, valamint magyar nyelvű telepítési támogatást tartalmaz, mindössze bruttó 19,990 forintos ajánlott végfelhasználói áron.
A dobozban található szoftver magyar felhasználói felülettel, telepítő- és rendszerfelügyeleti eszközökkel került az üzletekbe és az operációs rendszer mellett szinte minden olyan alkalmazást tartalmaz a szövegszerkesztőtől a képkezelő és zenelejátszó szoftverig, amire az otthoni felhasználóknak szüksége lehet. A SUSE LINUX Professional 9.3 magyar verziója hivatott itthon megfelelni azoknak a trendeknek, amelyek szerint a következő két évben az otthoni Linux felhasználók tábora 55%-kal fog növekedni.

SUSE LINUX Professional 9.3


A SUSE LINUX Professional 9.3, a Novell kiskereskedelmi Linux termékének legújabb verziója. A teljes Linux operációs rendszerrel, a hatékonyságnövelő és az otthoni felhasználók kényelmét szolgáló szoftverekkel és az otthoni hálózati képességekkel a SUSE LINUX Professional 9.3 fejlett alkalmazás eszközöket biztosít a tapasztalt felhasználók igényeinek kielégítésére, miközben a könnyű telepítés és biztonság előnyét kínálja a kezdő Linux felhasználóknak. A Novell új termékével az egyéni felhasználók számára minden eddiginél könnyebbé teszi a Linux képességeinek kiaknázását, mindezt természetesen megfizethető áron.

Szintén a Linuxdevices.com idei első negyedévi Linux-szal kapcsolatos trendjeit felmérő világméretű kutatásában mutatta ki azt is, hogy a Linux-ot használók több mint 30 %-a élvezi otthon a nyílt forráskódú rendszerek előnyeit, míg a megkérdezettek 60 %-a munkája során kerül kapcsolatba a Linux-szal, további 10 % pedig oktatási intézményekben kerül a nyílt forráskódú környezetbe. Ennek tükrében egyéni felhasználók tömegei használhatják már a Linuxot több spanyol egyetemen, ahol összesen 80.000 számítógépre telepítettek nyílt forráskódú operációs rendszert, de Linuxra váltott többek között Lyon és Bergen önkormányzata is, valamint az idei év márciusában Los Angeles vezetői is elhatározták, hogy kidolgozzák a nyílt forráskódú rendszerekre való átállás programját (HVG Online, 2005. május). A város a tavalyi pénzügyi évben 5,8 millió dollárt költött szoftverekre, de a Linuxra való átállással – a már elkészült tanulmányok szerint – a képviselők akár 5,2 millió dolláros megtakarítást is elérhetnek. Ebben az évben váltott nyílt forráskódú szoftverre Helsinki oktatási hivatala, a dél-afrikai adóhivatal, és a francia csendőrség is; a sor úgy tűnik, nem akar véget érni. Ezt támasztja alá egy idén májusban készült Linux-szal kapcsolatos felmérés, amely szerint a megkérdezettek 91 %-a használna szívesen Linux operációs rendszert otthon is.
Kulcsszavak: Linux Novell-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50