Új konszolidált Sun tárolómegoldás az OTP Banknál

forrás Prim Online, 2005. július 6. 14:29
A Sun Microsystems új konszolidált tárolómegoldást alakított ki az OTP Banknál, amellyel a pénzintézet több üzleti területhez tartozó rendszert képes kiszolgálni.
A heterogén rendszerek ellátására alkalmas, folyamatos rendelkezésre állást biztosító berendezéssel egyszerűsíthető és javítható az adatok felügyelete és védelme, valamint általa mérsékelni lehet az adatközpontok költségeit és bonyolultságát. Ezen megoldás a konszolidált rendszerek számára dinamikus háttérkapacitás-bővítést biztosít a jövőben, továbbá új rendszerek háttértár-konszolidációjának alapját teremti meg.

Az OTP Bank és a Sun folyamatos együttműködésének köszönhetően a rendszerek migrációja zökkenőmentes volt: az átállást minimális leállással, alacsony kockázati szinten sikerült megoldani.

A most bevezetett, jelentős bővíthetőségi tartalékkal rendelkező, nagy megbízhatóságú, magas rendelkezésre állást nyújtó - 16 terabájtnyi adat megóvására képes - tárolórendszer amellett, hogy a korábbi megoldásokhoz képest lényegesen magasabb szolgáltatási szintet biztosít, kedvező feltételekkel került értékesítésre. A színvonal emeléséhez többek között a nagyobb fokú adathozzáférési lehetőség és adatbiztonság, az emelt szintű teljesítmény, valamint több intelligens tárolóoldali szolgáltatás léte - például a pillanatfelvételi lehetőség, távoli adatreplikáció lehetősége, az új generációs menedzsment framework - is hozzájárul. A kiépített rendszer további előnye, hogy a pénzintézetnél használt rendszerek teljes - Sun által támogatott, StorEdge-t, tárolóhálózatot (SAN-t), szervereket tartalmazó - infrastruktúrája így egy forrásból kap támogatást.

"Az OTP Bank internetbanki platformját, új értékpapírrendszerét és kártyaelszámoló-rendszerét kiszolgáló tárolórendszer (Sun StorEdge 9980) bevezetése több okból is nélkülözhetetlen volt - mondja Andráskó Tibor, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. - Az elaprózódott, korábbi technológiákat képviselő és nehezen menedzselhető korább eszközpark egyrészt már csak költségesen volt tovább bővíthető, másrészt nem biztosította az üzletági növekedés és a 7x24 órában megkövetelt működés által folyamatosan bővülő igény kiszolgálását és az ehhez szükséges állandó rendelkezésre állást. Az új StorEdge rendszerrel mérsékelhetjük az adatközpontjaink költségeit és bonyolultságát azáltal, hogy egyetlen felügyeleti felületet, integrált adatszolgáltatást alakítunk ki. Az új tárolómegoldás ugyanakkor hozzájárul az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálásához."

"Az új és rendkívül megbízható Sun StorEdge tárolórendszer, amellett hogy fejlett adatvédelmet, folyamatos, 100 százalékos adathozzáférési lehetőséget és alkalmazásorientált konfigurációt kínál, extrém teljesítményt és kapacitást nyújt az adatközpontok számára - mondja Kristóf Judit, a Sun Microsystems marketing igazgatója. Ezt a megoldást nonstop működésre terveztük úgy, hogy az összes komponensét és egységét - adott esetben - működés közben is lehet bővíteni, cserélni, és ez nem okozza a rendszer teljesítményének csökkenését, a tárolórendszer-szolgáltatás kiesését."
Kulcsszavak: OTP Sun-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50