Trend Micro: továbbfejlesztett biztonsági megoldások vállalati üzenetkezelő és csoportmunka-környezetekhez

forrás Prim Online, 2005. július 10. 08:15
A Trend Micro bejelentette új és továbbfejlesztett vírusvédelmi, tartalomfelügyeleti és spamszűrő szolgáltatásait a legfejlettebb e-mail, azonnali üzenetküldő és csoportmunka környezetekhez. A legújabb megoldások segítségével a Trend Micro lehetővé teszi az átfogó csoportmunka infrastruktúrák biztonságos bevezetését, és az egyre komplexebb támadások ellenére is teljes mértékben biztonságossá teszi a kommunikációt.
A Trend Micro kommunikációs és csoportmunka környezetekhez készült megoldásai a következők:

  • IM Security for Microsoft Office Live Communication Server (ÚJ - v1.0)
  • ScanMail for Microsoft Exchange (ÚJ - v7.0)
  • ScanMail for Lotus Domino (ÚJ - v3.0)
  • Portal Protect for Microsoft SharePoint (ÚJ - v1.6)
  • InterScan Messaging Security Suite
  • Spam Prevention Solution

A továbbfejlesztett megoldások a lehető legjobb időpontban készültek el: amikor az egymástól függő szerveralapú alkalmazásokat - például a Microsoft Exchange, Lotus Domino és Microsoft SharePoint szoftvereket - érintő biztonsági kockázatok egyre növekszenek. A hálózati férgek, vírusok, spamlevelek és egyéb kéretlen tartalmak gyorsan megfertőzhetik a szervezeteket és eljuthatnak az üzleti partnerekhez, ügyfelekhez vagy egyéni felhasználók tömegéhez, így a károk és a helyreállítási folyamatok rengeteg időt és költséget emészthetnek fel.

A kommunikációs eszközök és csoportmunka-környezetek fejlődésével és elterjedésével párhuzamosan növekszik a rosszindulatú kódok, spamek és a nem megfelelő tartalmak okozta fennakadások száma is. Ezen technológiák szélesebb körű alkalmazásának elterjedésével megjelenhet egy új fenyegetési hullám, amely kihasználja a különböző alkalmazások közötti gazdag együttműködési lehetőségeket. Az integrált biztonsági megoldások időszerű szolgáltatásai és a szakértői támogatás csökkentik ezeknek a támadásoknak a hatását.

A kommunikációbiztonsági termékcsalád legújabb tagja, a Trend Micro IM Security for Microsoft Office Live Communication Server megakadályozza, hogy az új férgek, például a Bropia, Kelvir és Fatso, az azonnali üzenetküldő szolgáltatást (instant messaging - IM) használják terjedési közegként. Az azonnali üzenetküldés - a rosszindulatú kódok, és a nem megfelelő tartalmak elleni megfelelő védelem nélkül - ugyanolyan sebezhetővé válhat, mint az e-mail.

A Trend Micro ScanMail for Microsoft Exchange v7.0 mostantól nem csak nagy teljesítményű keresési és központosított felügyeleti képességeket, hanem optimális spam- és fejlett tartalomszűrő technológiákat is kínál az e-mail forgalom zavartalanságának biztosítására.

A korábban említett megoldások mellett a Trend Micro továbbra is fejleszti legújabb védelmi megoldásait a vezető szállítók, például a Microsoft, IBM és Oracle vállalati kommunikációs és csoportmunka alkalmazásaihoz.
Kulcsszavak: security Trend Micro

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36