Új hálózati spamszűrő szolgáltatások a Trend Micro-tól

forrás Prim Online, 2005. augusztus 2. 13:10
A Trend Micro bejelentette Trend Micro Network Reputation Services termékcsomagját, amely további hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő spamszűrő szolgáltatásainak kiegészítéséhez. Ezek az új szolgáltatások az első eredményei az IP (internet protokoll) szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea Inc. júniusi felvásárlásának.
A Trend Micro Network Reputation Services közvetlenül a spamek számának növekedésére és azok kezelésének nehézségeire összpontosít. Bár a kéretlen levelek tömeges megjelenése nem újdonság – a Gartner jelentése szerint a vállalatok beérkező e-maileinek 90 százalékát spam levelek teszik ki (Forrás: The Evolving Secure Email Boundary, 2005) – a spamhez hasonló technikák megjelenése a kártékony zombi és botnet támadásokban szükségessé teszik a fejlettebb hálózati szintű védelem alkalmazását.

A Trend Micro Network Reputation Services fejlesztése során ezen szolgáltatások biztosítása volt a cél. A szolgáltatás az ismert rosszindulatú IP címekről érkező online kapcsolatok 40-80 százalékánál megakadályozza a gyanús levelek hálózatba kerülését. Ezt a Trend Micro Threat Prevention Network biztosítja, amely figyelemmel kíséri az Internetet, és besorolja az IP címeket „hírnevük“ szerint attól függően, hogy érkeznek-e az adott címekről spam levelek. Ezek az információk egy kiterjedt minősítési adatbázisba kerülnek, amely a Trend Micro szerint jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis az IT szektorban. A hálózati szintű megelőző védelem alkalmazásával az ügyfelek növelhetik termelékenységüket és biztosíthatják az üzleti információk folyamatos áramlását, miközben a sávszélesség és az adminisztrációs idő költségeit is kézben tarthatják.

Az új szolgáltatások kiegészítik a Trend Micro korábbi Spam Prevention Solution (SPS) termékét, valamint más spam- és tartalomszűrő rendszereket. Mivel a spam már azok forrásánál kiszűrésre kerül, csökken az olyan e-mailek száma, amelyeket egyébként a hagyományos üzenetkezelési biztonsági megoldásoknak kell kiszűrniük. Ezzel tovább csökkenthető a kockázata annak, hogy a fenyegetések elérik a hálózatot.

A Trend Micro Network Reputation Services a következő ajánlatokból épül fel:


Trend Micro RBL+ Service: Ez a szolgáltatás biztosítja a gyanús IP címek ellenőrzését négy adatbázisból – a bárki által használható szervereket tartalmazó, a bárki által használható proxy szervereket tartalmazó, a valós idejű fekete lyukakat felsoroló és a betárcsázós felhasználókat tartalmazó listából.

Trend Micro Network Anti-Spam Service (NAS): Ez a fejlett szolgáltatás egy dinamikus listát tartalmaz, amely egy zombi-gyanús számítógépeket tartalmazó dinamikus adatbázist kérdez le.

A spamszűrő lehetőségek mellett a Trend Micro tervezi besorolási szolgáltatásainak kibővítését is az adathalászat, az eltérítéses adatlopás és más hálózati vonatkozású fenyegetések elleni védelemhez.

Kulcsszavak: Trend Micro security spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36