Következő generációs Webroot kémprogramírtó alkalmazás vállalatoknak

forrás Prim Online, 2005. augusztus 26. 16:21
A Webroot Software útjára bocsátotta a vállalati szintű, központilag menedzselt kémprogramírtó alkalmazásának következő generációját. A Spy Sweeper Enterprise 2.5, amelyet specifikusan terveztek meg bármekkora méretű vállalatok számára a kémprogram-fenyegetések legveszélyesebbjei ellen, az első vállalati kémprogramírtó alkalmazás, amely a Webroot „Comprehensive Removal Technology” ( CRT ) eljárásának használatával védi a vállalatokat.
A CRT adaptív észlelési technikákat használ az olyan folyamatok, alkalmazások, állományok eltávolítására, amelyek megváltozhattak a helyreállító folyamat során, illetve korábban nem észlelték ezeket. Ez az egyedülálló technológia teljesen hatástalanítja a számítógépen észlelt kémprogramokat, ezáltal működésképtelenek lesznek. A CRT használatával a Spy Sweeper Enterprise 2.5 a kémprogram-eltávolítás folyamata alatt és után is biztosítja a stabil rendszerstabilitást. Továbbá a CRT extrémen alacsony hibás pozitív észlelést produkál – megközelítőleg 1:1.000.000 arányban -, amely kritikus tényező a vállalatok számára, akik nem kockáztathatják meg kritikus adatainak és rendszereinek elvesztését, sérülését.

A CRT bevezetésén kívűl a Spy Sweeper Enterprise 2.5 egy jelentősen továbbfejlesztett alapmotorral is bővült, amely tovább javítja a megoldások példátlan helyrehozatali képességét a legkártékonyabb kémprogramok, mint pl. a billentyűzetleütés figyelők, rendszermonitorozók, trójaiak és távoli fenyegetések ellen. A Phileas segítségével, ez az új motor a felhasználókat már több, mint 100.000 egyedülálló kémprogram-nyom ellen védi, amely hetente legalább 2 alkalommal automatikusan frissíti magát. A Spy Sweeper Enterprise 2.5 ezen kívűl az előző verzióhoz képest már 5-10x sebességű lemezellenőrzést biztosít kisebb processzor felhasználás mellett, és kiegészül biztonsági mód lehetőségével is.

A kliens adminisztrátorok a Spy Sweeper Enterprise telepítéseiket bárhonnan vezérelhetik, ahol internet elérés van, a termék új Web-alapú adminisztrációs képessége által. Ez a felület „fogd és dobd” funkcionalitást kínál, megengedve akár több felhasználónak is a konzolhoz való csatlakozást, és nem szükséges egy további Web-szerver sem.

A termékben megtalálható további bővítések és újdonságok:

-erőteljes új grafikus és szöveg-alapú jelentéskészítő képességek
-új Smart Shield-ek, beleértve az ADS-t is ( Alternative Data Stream ), amely megelőzi a kméprogramok elrejtőzését az észleléstől
-továbbfejlesztett mobil kliens frissítési lehetőségek

Kulcsszavak: vírus security Webroot

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55