Outpost AntiSpyware béta: Kombinált megoldás - többszörös védelem

forrás Prim Online, 2005. augusztus 29. 11:16
Az Agnitum 2005. augusztus 16-án nyilvánosan hozzáférhetővé tette az Outpost AntiSpyware béta verzióját. Az új kémprogram-elhárító modult az Outpost Firewall Pro tűzfal készülő 3.0-s verziójába integrálták. A kombinált tűzfal-antispyware megoldás a várakozások szerint a lehető legteljesebb biztonságot nyújtja a felhasználóknak az idegen betolakodókkal szemben. Az Outposthoz illesztett kiterjedt kémprogram-adatbázis már azelőtt felismeri a veszélyt, hogy az lesújtana. A kombinált megoldás révén a felhasználó többszörös védelemben részesül a kémprogramokkal szemben.
Az Outpost korábban is szilárd védelmet nyújtott ügyfeleinek az adatforgalom ellenőrzése és a gyanús kommunikáció blokkolása által. Fennállt azonban a veszély, hogy átcsúszhat egy-egy kémprogram, ha a felhasználó egy nem száz százalékig megbízható program számára is engedélyezte a hálózati adatforgalmat. Ennek azonban vége. A kémprogram-elhárító beépülő modul integrálásával az Outpost minden veszélyes programot automatikusan blokkol, így esélyt sem hagy a spyware-eknek.

Az Outpost AntiSpyware beépülő modul egyszerűen összeveti a felhasználó számítógépén vagy hálózatán található alkalmazásokat saját kémprogram-adatbázisával és automatikuson letiltja a veszélyes programok működését. A technikailag képzettebb felhasználók (például a vállalati rendszergazdák) manuálisan is módosíthatják a modul beállításait, így lehetővé téve egyes, egyébként kémprogramnak minősített programok számára a működést. Az Outpost ezenkívül külön tudásbázist is hozzáférhetővé tesz azoknak a felhasználóknak a számára, akik további információk birtokában kívánják eldönteni, mely alkalmazások futását engedélyezik a rendszerükön.

Az Outposttal integrált antispyware modul több pozitívumot nyújt a felhasználóknak. Mindenekelőtt a külön tűzfal és külön antispyware termékek kombinálásával ellentétben az Outpost esetében a két program kódja egymással teljes mértékben kompatibilis. Másrészt a kémprogram-elhárító programkódját az Agnitum saját fejlesztésű, az amerikai PC Magazine által is a világ élmezőnyébe sorolt trójai-eltávolító szoftvere, a Tauscan alapján írták meg.

Az antispyware modullal összedolgozott tűzfal olyan intelligens biztonságtechnikai megoldás, amely a kémprogramoktól és a hacker-támadásoktól is megóvja felhasználóit. Az Outpost Firewall Pro 3.0 megjelenése szeptemberre várható.

A béta tesztelési folyamatba bárki bekapcsolódhat a http://antispyware.agnitum.com. oldalra ellátogatva (angol nyelvű oldal).
Kulcsszavak: vírus security Agnitum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36