Antivírus mobilokra az F-Secure-tól

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 5. 23:11
Az F-Secure finn biztonságspecialista mától forgalomba hozta mobiltelefonokra kifejlesztett antivírus-szoftverét. Az elmúlt időszakban egyre több maroktelefonokat veszélyeztető kártevő jelent meg és erre szeretne megoldást nyújtani a finn társaság.
Legutóbb a finn atlétikai világbajnokságon rohamos terjedésnek induló mobilvírus borzolta fel a kedélyeket, mert számos telefonkészüléket megfertőzött. Richard Hales az F-Secure igazgatója elmondta, hogy minden mobilgyártó igyekszik védeni ügyfeleit a kártevőktől, de szerinte ez nem elegendő és komolyabb biztonsági intézkedésekre van szükség, hogy valódi védelmet nyújthassanak a felhasználóknak.

Szakértők szerint azonban a mobiltulajdonosoknak nem kell még annyira tartaniuk a vírusoktól, mert ezek még nem szedik olyan gyorsan áldozataikat, mint a számítógépes kártevők. Azonban az óvatos felhasználók kivédhetik a vírusok támadásait, mert számítógépes rokonaikkal ellentétben ezek nem képesek magukat feltelepíteni, mivel a telefon tulajdonosa bele kell egyezzen a kártevő telepítésébe.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50