Az Oracle felvásárolja a Siebelt

Kiss Ádám Zoltán, 2005. szeptember 12. 19:20
Az Oracle ebben az évben második óriás léptékű felvásárlását megvalósítva 5,8 milliárd dollárért megveszi a Siebel Systemst.
Az Oracle illetékesen nem is titkolta, hogy az üzlet elsődleges célja a rivális SAP AG sarokba szorítása, mely jelenleg világvezető az alkalmazások terén. A Siebel fő profilja az ügyfélkapcsolatok menedzselésével foglalkozó szoftverek kifejlesztése (CRM), ez felkapott terület, így az Oracle szerint a Siebel önmagában automatikusan mintegy 4000 ügyfelet és 3,4 millió CRM-felhasználót hoz magával az Oracle-hoz.

Larry Ellison vezérigazgató szerint a Siebel átvételéről szóló döntést többek között vásárlóik is igen erősen javasolták. Köztük a mamutcégek, mint például a General Electric, egy kézben szerették volna látni minden alkalmazásukat. Az Oracle minden Siebel-részvényért 10 dollár 66 centet fog ajánlani, ami mintegy 17 százalékos prémiumot jelent a 9 dollár 17 centes pénteki tőzsdei záró értékhez képest. Mivel azonban az üzlet részleteit még most dolgozzák ki, valamint a Siebelnek és a hatóságoknak is meg kell vizsgálni a részleteket, a felvásárlási folyamat várhatóan jövő évre fejeződik be.
Kulcsszavak: Siebel Oracle

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59