A SAS piacvezető a prediktív analitikai szoftverek piacán

forrás Prim Online, 2005. szeptember 21. 15:45
Az informatikai piac vezető kutató és tanácsadó cége, az IDC legújabb felmérése elkülönítve vizsgálta az alapvető, vagyis leíró CRM és a prediktív, vagyis előrejelzéseket készítő analitikai megoldások piacát. A tanulmány szerint a 2002 és 2004 közötti időszakban piaci részesedése alapján a SAS bizonyult a prediktív analitikai szoftverek piacvezetőjének.
A SAS 9 nyílt és bővíthető nagyvállalati adatelemző platformra építve klaszterelemzést, döntési fákat, piaci kosár elemzést, regressziós modellezést, neurális hálókat, genetikai algoritmusokat, szövegbányászatot, hipotézis-vizsgálatot és a döntési analitikát kínál, amelyek önmagunkban is de főleg módszerkombinációkként segítik a döntéshozók munkáját.

Az IDC definíciója szerint a leíró elemzések informatikai eszközei olyan alkalmazáscsomagokból állnak, amelyek gyakoriságokat, kereszt-táblákat, számítanak, valamint lekérdezéseket és kimutatásokat állítanak elő. A SAS CRM alkalmazásai azonban ezen is túlmutatnak: a kimutatás-készítéssel szemben az optimalizálásra helyezik a hangsúlyt.

Az SAS Customer Intelligence megoldásai az SAS Enterprise Intelligence Platformon alapulnak; bővíthetők, egyéni igényekhez szabhatók és integrálhatók más alkalmazásokkal, illetve olyan új megoldásokat biztosítanak, amelyek kielégíti a vállalatok egyedi üzleti követelményeit. Magyarországon többek között a Magyar Kereskedelmi Bank, a Budapest Bank, a CIB Bank, Shell és a T-Mobile alkalmazzák a SAS CRM szoftvereit.
Kulcsszavak: SAS Institute ügyvitel CRM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14