F-Secure Internet Security: magyar nyelvű kezelőfelülettel a rootkitek ellen

forrás Prim Online, 2005. október 13. 14:30
Az F-Secure ma sajtótájékoztatón mutatta be a magyar nyelvű kezelőfelülettel is használható F-Secure Internet Security 2006 megoldást, amely védelmet nyújt a rootkitek, azaz a felhasználó és a többi biztonsági termék elől önmagukat és más károkozókat elrejtő rosszindulatú kódok ellen is.
A rootkit számítógépes kártevő. Jellemzője, hogy képes elrejteni saját magát, más rosszindulatú kódokat, illetve a létezésükre utaló bármilyen nyomot. 2004-től kezdve a rootkit technológiákat arra kezdték el használni, hogy férgeket, trójai alkalmazásokat, illetve kémprogramokat álcázzanak velük, így a fertőzött számítógépek gyakorlatilag észrevétlenül adhatják ki személyes fájljainkat ismeretleneknek, küldhetnek a nevünkben kéretlen leveleket, vagy naplózhatják a billentyű leütéseinket, ha például az online bankunkat használjuk. Az azóta eltelt hónapokban is egyre több rosszindulatú program használja ezeket a fejlett rejtőzködési technológiákat.

Az F-Secure Internet Security 2006 szoftvercsomagban beépített keresőmotorként elérhető a F-Secure BlackLight technológia. A BlackLight rootkit-eltávolító technológia (Rootkit Elimination Technology) képes felismerni és eltávolítani az operációs rendszerek és az eddig
elérhető biztonsági termékek előtt rejtve maradó fájlokat, mappákat és folyamatokat. Az F-Secure BlackLight technológia első változatát 2005. március 10-én mutatták be a hannoveri CeBIT vásáron, és jelenleg két termékben, az F-Secure Internet Security 2006 és az Anti-Virus 2006 megoldásokban érhető el.

Az F-Secure Internet Security 2006 védelmet nyújt minden olyan támadás ellen, amely otthoni felhasználókat fenyegethet: tartalmaz vírusvédelmi, kéretlen levelek szűrésére szolgáló, tűzfal, adatszivárgást megakadályozó, betárcsázó- és kémprogramok elleni megoldásokat. Ezeken kívül olyan hasznos funkciókat építettek be, mint például a szülői felügyelet, amely szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a szülők meghatározzák, gyermekeik mikor és milyen honlapokat látogathatnak. A felhasználónak a telepítésen kívül nincs más tennivalója, hiszen a program naponta többször, automatikusan tölti le a frissítéseket az internetről.
Kulcsszavak: security F-Secure

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14