Megjelent a kémprogram-eltávolító Spy Sweeper új verziója

forrás Prim Online, 2005. október 14. 11:05
A Webroot Software, az otthoni és a vállalati kémprogram-eltávolító szoftverek vezető gyártója, kiadta a díjnyertes szoftverének következő generációs változatát.
A Spy Sweeper-t speciálisan úgy tervezték, hogy megvédje a felhasználókat a kémprogramok legkártékonyabb formáitól is. A 4.5-ös verzió ötvözi az ipar legfejlettebb kémprogram-eltávolító technológiáját a CRT-t (Comprehensive Removal Technology) a magas szintű blokkoló képességgel, melynek alapját az aktív pajzsok (Smart Shields) képezik.

A CRT alkalmazkodó felismerő eljárásokat és megelőző kémprogram keresést használ annak érdekében, hogy a PC-n egyetlen takarítás alkalmával is el tudja távolítani a legkárosabb kémprogramokat és visszaállítsa a gépet egy stabil, a fertőzés előtti állapotra. Hatékonyan eltávolítja a mai legtartósabb és legerősebb kémprogramokat, mint például a Commonname-t, az LOP-t, a SurfSidekick-et, a VX2/Abetterinternet/Aurora-t, az Elite Keylogger-t és más kifinomult kémprogramokat is, melyek alacsony szintű eszközök segítségével a felhasználó PC-jének legmélyére ássák be magukat. A CRT segítségével rendszeres takarítások alkalmával a Spy Sweeper 4.5 képes felismerni és eltávolítani e fondorlatos kémprogramokat. Ezen felül a Spy Sweeper egy rendkívül alacsony mértékű hamis riasztási mutatóval rendelkezik – kb. 1:1.000.000-hoz – biztosítva ezáltal a felhasználók számára azt, hogy ne törlődjön olyan rendszerszintű alkalmazás vagy adat, melynek hiánya a PC helyes működésére veszélyt jelentene. Az erőteljes eltávolító képességen kívül a Spy Sweeper 4.5 új, viselkedés alapú, valósidejű pajzsokat nyújt, melyek segítségével a felhasználók számára széleskörű megelőző védelmet biztosít.

Az ActiveX pajzs megakadályozza az önműködő letöltéseket és blokkolja az olyan kémprogramokat, melyek ActiveX vezérlőnek álcázva magukat próbálnak települni gépünkre.

A Spy Communication pajzs megakadályozza a kémprogramok fertőzését oly módon, hogy letiltja a bejövő és kimenő kommunikációt az olyan honlapokkal, melyekről köztudott, hogy potenciális kémprogram veszélyt tartalmaznak. Ezen kívül megakadályozza, hogy egy kémprogram az eltávolítása közben újratelepítse önmagát.

A BHO pajzs blokkolja az ún. Browser Helper Object-eket (böngésző súgójának objektumai) – ezek olyan kis alkalmazások, melyek minden egyes Internet Explorer megnyitásakor lefutnak, és képesek arra, hogy nyomon kövessék a látogatott honlapokat, valamint a felhasználó beleegyezése nélkül telepítsenek eszköztárat vagy más beépülő modult.

Az IE Security pajzs megakadályozza, hogy bizonyos honlapok az Internet Explorer biztonsági beállításaihoz beírják saját magukat – ez kéretlen letöltésekhez, illetve a felhasználó személyes adatainak kiszivárogtatásához vezethetne.

A felhasználói élmény gyarapításának érdekében a Webroot néhány új tulajdonsággal ruházta fel a Spy Sweeper 4.5-öt. A felhasználóknak egy letisztultabb látványban lesz részük, mivel egy központi oldalon megtekinthető az összes fontos információ, valamint bevezettünk egy kockázat értékelést, ami grafikusan mutatja be az összes kémprogram fenyegetettség szintjét.

A Webroot Spy Sweeper-e 2002-es indulása óta több mint 8 millió felhasználóval rendelkezik, valamint a PC Magazin szerkesztői díjának háromszori, és a PC World legjobb vétel díjának elnyerésével is büszkélkedhet. A termékhez ingyenes támogatási szolgáltatás is jár , és szakértőkkel való ingyenes telefonos segítségnyújtást tartalmaz.

A Spy Sweeper hazai disztribútora a Nollex Nemzetközi Kft.
Kulcsszavak: Webroot security vírus Nollex

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50