Az Aten KVM termékei támogatják a Solaris 10 operációs rendszert

forrás Prim Online, 2005. október 16. 13:16
Az Aten enterprise-osztályú ALTUSEN KVM megoldásai elnyerték a Solaris Ready Tanúsítványt a SPARC, x86 és AMD x64 architektúrákra vonatkozóan. A Solaris Ready jelzés a harmadrendű szolgáltatóktól származó kivizsgált és tanúsított Solaris megoldások felől biztosítja a vásárlókat, és igazolási bizonyítékkal látja el azokat. Ugyanakkor tanúsítja azt is, hogy a KVM termékek hibátlanul együttműködnek a Solaris operációs rendszerrel.
Kevin Chen, az Aten International elnöke szerint, a Solaris Ready tanúsítvány kivívását szigorú egyeztetési tesztek előzték meg, melyek a KVM rendszerek kompatibilitását, a rendszerrel való együttműködésüket és működőképességüket mérték fel.

”Megoldásaink, amelyek most már SPARC, x86 és x64 platformokkal való kompatibilitásuk szempontjából is igazoltak, a Sun vásárlói számára teljesítményt, biztosabb rendszer-hozzáférhetőséget és javított együttműködést biztosítanak”.

Solaris Ready által igazolt ALTUSEN KVM megoldások

A következő három KVM megoldást tesztelték és most már igazoltak a Solaris Ready program keretén belül: Matrix KVM, CS1758 és CS1754.

A Matrix egy hatékony ráfordítású és megbízható Cat-5 alapú KVM átkapcsoló, mely lehetővé teszi, hogy egyszerre négy felhasználó is közvetlenül csatlakozzon, és függetlenül irányítson egyszerre akár 32 számítógépet is. A rendszer lehetővé teszi 32 felhasználó és 2096 számítógép csatlakoztatását egy “margarétalánc”-szerű és kaszkádkapcsolásos kombináción keresztül. A Matrix tovább bővíthető 4096 számítógépre egy kettős, vagy megosztott kivetített kijelzőn, különlegesen sűrű szerver-környezetek esetében.

A CS1758 és CS1754 két KVM megoldás, melyek az SMB-t (Server Message Block) célozzák meg, és egy terjeszkedő vállalat számára egy 1x4-es és egy 1x8-as megoldást ajánlanak, amelyek akár “desktop” formátumban, akár állványba helyezve, egy szerverszobai környezetben is használhatók. A két CS modell audio támogatást is biztosít. Ugyanakkor, a Sun USB billentyűzeteit és egereit valamint két különböző egyéni kábellel ellátott USB és PS/2-alapú számítógépeket is támogatja.

A Solaris Ready programról

A Solaris Ready hitelesítő program a Sun Solaris operációs rendszerrel való együttműködés kapujaként szolgál, amely biztosítja a harmadrendű szolgáltatóktól származó termékek számára, a Solaris megoldásoknak megfelelő tesztelést és igazolást. A Sun Solaris operációs rendszer az alapja a Sun x64, x86 és SPARC rendszereinek, következetes számítástechnikát kínálva valamennyi hálózati szerver-környezethez. A Solaris Ready igazolási eljárás egy mélyreható vállalkozási analízist és szigorú tesztelést jelent, felmérve a termék a rendszerrel való kompatibilitását, kiértékelve a platform támogatását, a Solaris platformmal való megfelelő együttműködést, a telepítés egyszerűségét, a meghajtók kompatibilitását valamint a termék dokumentációját is.  KVM termékei támogatják a Solaris 10 operációs rendszert
Kulcsszavak: Sun hálózat Aten

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55