VirusBuster: azonnali válasz az éppen induló támadási hullámokra

forrás Prim Online, 2005. október 18. 08:34
Az átfogó vírus- és spam védelmi megoldásokat fejlesztő VirusBuster Kft. és az RPD technológia megalkotója, az izraeli Commtouch együttműködéseként a VirusBuster levelezésvédelmi termékeinek most megjelent verziói már tartalmazzák a Zero-Hour Virus Outbreak Protection károkozó felismerő technológiát.
A VirusBuster a - világon is egyedülálló - technológiát a MailShield for SMTP és VirusBuster for Mail Servers termékekben, illetve ezek Extended Spam Protection (ESP) kiadásaiban vezette be a hazai piacra. Az adatbázis-független, RPD (Recurrent Pattern Detection – Ismétlődő minták felismerése) technológiát alkalmazó Zero-Hour Virus Outbreak Protection már a vírustámadások első perceiben, a hagyományos vírusvédelmi technológiák által nyújtott védelem előtt akár 5-11 órával blokkolja a károkozókat és megvédi a felhasználót a további veszélyektől. A Zero-Hour technológia ma a levelezésben terjedő károkozók ellen az egyik leghatékonyabb védelmet biztosítja anélkül, hogy kliens oldalon frissítéseket kellene végrehajtani, azonban nem helyettesíti a vírusadatbázis alapú szűrést, a két megoldás együtt vezet sikerre.

A VirusBuster hat hónapig tesztelte a megoldást internetszolgáltatói környezetben, mielőtt annak integrálása mellett döntött. A Zero-Hour a levelezésben terjedő károkozók több mint 95%-át ismerte fel, a téves riasztások aránya azonban csupán 0,00029% volt. „A technológia integrálásával átlagban havonta 17, hetente 4 károkozó elterjedését sikerült megakadályozni, mivel azok túlnyomó többségét már a kezdeti szakaszban detektálta.” – nyilatkozta Tüdős András a T-Online Magyarország Rt. Informatikai igazgatója.

Az IDC – független kutató cég – által kiadott tanulmányában úgy jellemezte az új technológiát, mint “a jelenleg leggyorsabb védelmi módszert az új támadások kivédésére”. A technológia segítségével gyakorlatilag megszüntethető a korai sérülékenységi szakasz, mely alatt felhasználók milliói fertőződhetnek meg. A Zero-Hour – az internet forgalmát vizsgálva - felismeri a tömeges támadásokat, így órákkal azelőtt védelmet biztosít a felhasználók számára, hogy az első adatbázis frissítések megjelennének. Emellett felgyorsítja az adatbázis kiadást, mivel az új fenyegetésekről azonnal riasztja a vírusvédelmi gyártót.” – nyilatkozta Komáromi Zoltán az IDC Magyarországi Kft. ügyvezető igazgatója.

Kulcsszavak: security VirusBuster

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50