Symantec 2006: még több és fokozottabb védelem

Kovács Attila, 2005. október 21. 14:06
A mai napon Budapesten tartott sajtótájékoztató keretében jelentette be 2006. évi védelmi/biztonsági programtermékeit a Symantec. Ezekkel együtt jelent meg új dobozdizájn és az új céglogó ("Freedom to Share") is. A Norton Internet Security 2006, a Norton AntiVirus 2006 és a Norton Personal Firewall 2006 minden eddiginél egyszerűbb és fokozottabb védelmet nyújt.
Olyan új funkciók jelentek meg, amelyek kevesebb terhet rónak a felhasználóra, így annak több ideje marad a tényleges számítógép-használatra. A megelőző jellegű, beavatkozást nem igénylő, önműködő védelem a telepítés után azonnal hat. Az új megoldásokkal a védelem egy helyen összpontosul, nem kell több webhelyre belépni vagy terméket kezelni. Mindhárom Norton 2006 megoldás része a Norton Protection Center, amely egyszerűbb, hétköznapi nyelvezetével biztosítja, hogy a fogyasztók fontosnak érezzék a biztonságot a webböngészés, a levelezés vagy a digitális fényképek és zenék letöltése közben. Szintén idei újdonság, hogy a Norton-felhasználók a technikai és funkcionális frissítések előnyeit egész évben élvezhetik. Ez elősegíti, hogy a legújabb veszélyforrások felbukkanásakor azok ellen is védettek legyenek.

A Norton Internet Security 2006 minden eddiginél nagyobb biztonságot és fokozottabb védelmet kínál. Levélszemét elleni része rá van hangolva az újonnan felbukkanó, adathalászó e-mailek azonosítására és megállítására, miközben a helyénvaló levelek kézbesítését biztosítja. Másik újdonsága, a Security Inspector a felhasználót veszélynek kitevő leggyakoribb sérülékenységek, például a böngésző hiányos védelmi beállításai, a gyenge Windows-jelszavak, a rejtett, de megosztott könyvtárak jelentette kockázat, valamint a szükségtelenül futó szolgáltatások vizsgálatát és kijavítását teszi lehetővé.

A Norton AntiVirus 2006 külön megoldásként és a Norton Internet Security 2006 részeként is kapható. A Norton AntiVirus 2006 az új veszélyforrások, például a kém- és reklámszoftverek hatása ellen is kiterjeszti a Symantec víruseltávolító technikáját. Megakadályozza a honlapeltérítő kémszoftverek működését, ezzel a felhasználók azonosítófrissítés nélkül is jobb védelemben részesülnek.A Norton AntiVirus 2006 egy "telepítsd és felejtsd el" típusú megoldás. A 2006-os változatot jelentősen továbbfejlesztették, hogy önműködően észlelje és távolítsa el a nagy veszélyt jelentő kém- és reklámszoftvereket. A veszélyes kém- és reklámszoftverek gyorsan fejlődnek, a legagresszívebb kémprogramok közül sok vírusszerű jellemzőket vett fel.

A Norton Personal Firewall 2006 külön termékként és a Norton Internet Security 2006 részeként is kapható. A Norton Personal Firewall előre van konfigurálva, így a telepítéskor azonnal felismeri és helyesen kezeli a mai legközkeletűbb alkalmazásokat. A Norton Personal Firewall a Norton Internet Security 2006 részeként a PC-n már telepített szoftverek alapján önműködően konfigurálja a tűzfal funkcióit. Ez az új tanulási képesség a futtatott alkalmazásokon szelektíven végrehajtott biztonsági ellenőrzés révén tökéletesíti a kezdeti beállítást. Az adott számítógép tűzfalszabályai ezután önműködően létrejönnek.A Norton Personal Firewall része a Symantec behatolást megakadályozó technikája.
Kulcsszavak: security Symantec

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59