10 millió Sony PSP-t adtak el világszerte

Milkovits Gábor, 2005. október 23. 21:14
A Sony bejelentette, hogy mostanáig 10 millió darabot értékesítettek világszerte hordozható játékgépéből, a PlayStation Portable-ből.
A japán elektronikai óriás első hordozható játékkonzolja a szigetországban tavaly december elején, Észak-Amerikában idén márciusban, Európában pedig némi késedelem után szeptemberben került forgalomba. A legtöbb, 4,5 millió készüléket az Egyesült Államokban és Kanadában adták el, míg Japánban 3 millió, Európában pedig eddig 2,5 millió darab kelt el a népszerű játékgépből. A Sony a szeptemberi európai premierig bezárólag 183 videojátékot adott ki a PSP-hez, amelyekből összesen 19,6 milliárd példány fogyott. A készülék Magyarországon a hozzá járó tartozékokkal együtt mintegy 70 ezer forintba kerül.

A Sony PSP fő versenytársának a Nintendo DS két képernyős játékgépet tartják, habár a két készülék között jelentős eltérések vannak a videojátékok, és részben ebből is adódóan a megcélzott korcsoportok tekintetében. Míg a DS-en főként a gyerekek számára vonzó játékokat lehet játszani, addig a PSP-t inkább a tizenévesektől egészen a harmincasokig terjedő korosztálynak szánják, és ezzel összefüggésben több, a játékoktól független funkcióval is fel van ruházva. Ilyen egyebek mellett a mozgókép- és zenelejátszási képesség, a WiFi kapcsolat révén működő webböngésző, illetve az otthonról interneten közvetített tv adások vételét támogató szoftver. A Nintendo a közelmúltban szintén felruházta az internetes játékot támogató WiFi technológiával a DS-t, emellett pedig több földrészen is vezeték nélküli szélessávú hálózatokat alakít ki a készülékhez.
Kulcsszavak: konzol Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50