A látásukban korlátozott felhasználókat is segíti az AVG Antivírus legújabb változata

forrás Prim Online, 2005. október 25. 10:12
A Brno-ban megnyílt Invex kiállításon a Grisoft bejelentette az AVG Antivírus legújabb változatát az AVG 7.1-et. Annak ellenére, hogy a program komoly változtatásokat tartalmaz, a fő verziószám a 7-es változatlan maradt.
A fejlesztések között a legfontosabb, hogy az AVG 7.1 támogatja a látásukban korlátozott felhasználók munkáját segítő képernyő felolvasó programok használatát. További újdonságok az AVG7.1-ben, csak a fontosabbakat említve:

Teljes mértékben támogatja a 64 bites Windows környezeteket

Az AVG 7.1 támogatja potenciálisan nem kívánatos alkalmazások felderítését. Ezek jellemzően hirdetési programok. A modul hatékonyan védelmet nyújt az ismert kém és hirdetési programok ellen. Ez alól csak néhány kivétel van, ahol jogi akadályok merültek fel. Ennek oka, hogy a nemkívánatos alkalmazások egy jelentős része, hozzávetőleg 20% shareware programokkal érkezik a felhasználóhoz, amelynek licenc feltételeiben benne foglaltatik a kém is hirdetési program telepítése is. Ebben az esetben a licenc feltételek elfogadásával a kémprogram telepítése a felhasználó kifejezett kérésére történik. Jogilag nem tisztázott, hogy egy harmadik fél által gyártott alkalmazás, jelen esetben az AVG segítséget nyújthat-e ennek eltávolításához, mivel ezzel sértheti a shareware program licenc szerződésének feltételeit. Legjobb védekezés ebben az esetben tájékozottság. Mindig gondosan el kell olvasni a telepíteni kívánt program felhasználási feltételeit – tanácsolja a cég.

A keresési módszerek átdolgozása miatt az egyébként is gyorsnak tartott program sebessége további ~15%-al nőtt.

A frissítés optimalizálásával még kisebb méretű frissítések kiadása vált lehetővé. Egy átlagos frissítést egy hagyományos modemes interneteléréssel rendelkező felhasználó kevesebb, mint 1 másodperc alatt tölthet le

További funkciók lettek bevonva a távfelügyeleti rendszerbe, amely ingyenes tartozéka a Hálózati változatnak.

Az új 7.1-es változatot az AVG kereskedelmi változatainak jelenleg több mint 25 milliós felhasználótábora ingyenesen töltheti le.
Kulcsszavak: Grisoft vírus security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55