A Microsoft kiadta az Office 12 első tesztverzióját

Milkovits Gábor, 2005. november 17. 09:03
A Microsoft kiadta az új Office 12 programcsomag első tesztváltozatát. A szoftvert egyelőre csak körülbelül 10 ezer, a cég által elfogadott fejlesztő szakembernek bocsátották a rendelkezésére.
Az Office 12 Beta 1 technikai tesztverzió a Word, Excel, PowerPoint és Outlook programok új változatait tartalmazza, ám a szoftveróriás egyelőre semmilyen újabb részletet nem közölt a benne foglalt újításokkal kapcsolatban. A cég szeptemberi fejlesztői konferenciáján már bemutatta a szoftvercsomag új felhasználói felületét (http://hirek.prim.hu/cikk/48374/), és azóta is több információt nyilvánosságra hozott a fejlesztés alatt álló alkalmazásokról: talán az egyik legfontosabb az, hogy az új Office támogatja az egyre népszerűbb PDF dokumentumformátumot is. Emellett a Microsoft új szerveralapú funkciókat is ígért, illetve Steve Ballmer egy júliusi, pénzügyi elemzőknek tartott tájékoztatón arról beszélt, hogy egy prémium Office 12 verzió kibocsátását is tervezik. A programcsomag részletes bemutatására azonban eddig nem került sor: a Beta 1 változat mostani megjelenése után remélhetőleg rövidesen ez is megtörténik majd.

A Microsoft menetrendje szerint a szélesebb közönségnek szánt következő béta tesztverzió jövő tavaszra, a végleges változat pedig 2006 második felére, nagyjából a Windows Vista megjelenésének időpontjára várható. A cég számára mindkettő rendkívül fontos, hiszen bevételeinek és nyereségének túlnyomó része változatlanul az operációs rendszer és a produktív szoftvercsomag forgalmazásából származik.
Kulcsszavak: Office 12 Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36