Január 5-re várható a Sober féreg nagyméretű fertőzéshulláma

forrás Prim Online, 2005. december 13. 10:06
A Verisign tulajdonában levő iDefense biztonságtechnikai tanácsadó vállalat szerint 2006. január 5.-én a Sober féreg nagy méreteket öltve fog károkat okozni, köszönhetően a már megfertőzött (ún. zombi gépek), és az újonnan fertőzött személyi számítógépeknek.
Ha nem rendelkezik személyes tűzfalszoftverrel, szerezze be most az ingyenes Outpost Firewall-t az Agnitumtól, amelynek 30 napig az összes funkciója rendelkezésre fog állni.

Érdemes az otthoni vírusírtókat naprakészen tartani, és nem szabad megnyitni olyan csatolmányokat, melyekről nem tudjuk, hogy mit tartalmaznak. Főleg akkor legyünk óvatosak, mikor ismerősünktől kapunk valamit. Ezen kívül javasoljuk, hogy töltsék le az Agnitum Outpost Firewall-ját.

A közelgő fertőzéshullámot a november 22.-én megjelent féreg utolsó variánsa okozza, melyet az idei évben saját kategóriájában a legburjánzóbb vírusnak tituláltak, állítja a Verisign biztonsági csoportja, az iDefense.

A cég szerint a féreg támadását január 5.-ére időzítették, arra a dátumra, ami a féregben a nácizmus alapításának 87. évfordulójaként van megjelölve. "A támadás súlyos károkat okozhat az internetes forgalomban, mivel várhatóan több tízmillió e-mail címről érkező politikai indíttatású levél fogja elárasztani a levelezőszervereket", mondják az iDefense-nél.

Állításuk szerint a Sober féreg következő támadásának dátumát a féreg legfrissebb változatán alkalmazott visszafejtő technikákkal, és a titkosított programkódok megfejtésével sikerült kideríteniük.

A cég szerint ez a változat jelenleg is több millió rendszert fertőzött meg, mintegy előörseként a januári támadásnak; végigpásztázta a számítógépekben tárolt címjegyzékeket, és több százmillió üzenetet küldött szét különböző kormányzati egységek nevében.

http://www.agnitum.hu/termekek-outpostpro-letoltes.php


sajtóközlemény
Kulcsszavak: Agnitum security vírus

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36