BI-piac: A SAS továbbra is tartja vezető pozícióját

forrás Prim Online, 2005. december 13. 13:58
A Gartner legújabb két elemzése Ázsia csendes-óceáni térségében, illetve az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) vizsgálta az üzleti intelligencia piacait a vállalatok licenceladásból származó árbevételei alapján. A SAS a felmérések szerint az előbbi térségben a BI-piac 17,5%-os részarányát, az EMEA-régióban pedig 17,4%-kát tudhatja magáénak.
A vállalatok egyre növekvő információtömege versenyelőny helyett könnyen a hatékonyság és a gyors döntéshozatal gátjává válhat, ha nem áll rendelkezésre alkalmas informatikai eszköz, amellyel a megfelelő lekérdezések könnyen előállíthatóak. A felmerülő kérdések prompt kezelése, a vezetői riportok közvetlen elkészítése nagyvállalatok esetén szükségessé teszi az üzleti intelligenciai megoldások alkalmazását.

A Gartner jelentései két dolgot erősítenek meg: a BI-megoldások iránti növekvő keresletet, valamint a BI egyik úttörőjének számító SAS nemzetközi vezető szerepét. „Ügyfeleink kezdik felismerni, milyen fontos, hogy túllépjenek a lekérdezésen, a kimutatás-készítésen valamint más hasonló hagyományos BI-eszköz alkalmazásán, és közös platformon üzleti intelligencia eszközeiket. A SAS az egyetlen olyan gyártó, amely teljes körűen integrálja az adattárház, az analitikus/elemző és a hagyományos BI-alkalmazásokat, ezért kiváló helyzetben van ahhoz, hogy egyrészt kielégítse a megbízható adatok és a TCO (tulajdonlás teljes költsége) javítása iránti fokozódó igényt, másrészt pedig teljesítse a vállalat két számjegyű növekedési céljait,” nyilatkozta Allan Russell, az SAS International stratégiai elnökhelyettese.

A SAS9 platform a szervezet minden szintjén hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját, mivel egyedi igényeiknek és készségeinek megfelelő kezelőfelületeket biztosít. A SAS Enterprise BI Server a platform egyik legfontosabb összetevőjeként olyan BI-funkciókat nyújt, amelyek között megtalálható a lekérdezések és elemzések, az integrált analitika, az OLAP, valamint a Microsoft Office környezetekkel való integráció.


Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50